Stormakten FC Barcelona måste hitta tillbaka till vinnarspåret när de gästas av Valencia i den spanska La Liga. Säsongsinledningen har varit mindre bra, med ojämna resultat i ligaspelet, samt ett uruselt facit i Champions League. Dock har Barcelona varit urstarka hemma på Camp Nou och tagit tre segrar på fyra försök. Gästerna Valencia började piggt men har allteftersom fallit tillbaka till gamla rutiner, där de har haft problem mot topplagen. Barcelona har därför en enorm chans till seger.

Med en match mindre spelad ligger Barcelona på en nionde plats i tabellen. Det är fem poäng upp till toppen, där Real Madrid är serieledarna inför omgången. Innan landslagsuppehållet blev det en 0 - 2 förlust mot mästarna Atletico Madrid i huvudstaden. Bortaformen har inte varit något vidare under fler års tid. Dock är Barcelona alltid enormt starka när de får spela på Camp Nou, där de har segrat över Real Sociedad med 4 - 2, Getafe med 2 - 1 och Levante med 3 - 0 - samt spelat oavgjort mot Granada.

Barcelona förstärks med Ousmane Dembele och Sergio Agüero, som är tillbaka efter långa skadeperioder. Under VM-uppehållet har Gavi imponerat med det spanska landslaget samt att Memphis Depay är uppe i 9 mål och 6 assister med Nederländerna.

Även Valencia får förstärkning då Maxi Gomez är tillbaka på topp efter en kortare avstängning. Lagkaptenen Jose Gaya och den kreativa mittfältaren Carlos Soler har återvänt till truppen och väntas vara med från start mot Barcelona. Trots dessa förstärkningar känns inte Valencia tillräckligt heta för att utmana om poängen. Ligastarten var perfekt. Dock tappade de formen och förlorade mot Real Madrid och Sevilla innan det sedan blev oavgjorda resultat två gånger om mot Bilbao och Cadiz senast.

Tränaren Ronald Koeman må ha kniven mot strupen men också en trupp full av världsstjärnor på samtliga positioner i elvan. Därmed spelar jag på att Barcelona vinner med fler än ett måls marginal, men slänger in en försäkring om de vinner med just ett mål. Spelet blir Barcelona asiatisk handikapp -1, vilket innebär en förlust vid oavgjort eller en Valencia seger, pengarna tillbaka vid seger med ett mål för Barcelona (1–0, 2–1, etc.) och vinst vid en seger med två eller fler måls skillnad (2–0, 3–1, etc.).

Speltips Barcelona - Valencia:
1 asian -1. Odds 1.94 hos bet365 .

bet365 streamar matchen.

---
Bekräftad startelva - Barcelona:
Marc-Andre Ter Stegen, Sergi Roberto, Gerard Pique, Eric Garcia, Jordi Alba, Frenkie de Jong, Sergio Busquets, Gavi, Ansu Fati, Sergino Dest & Memphis Depay.

Bekräftad startelva - Valencia:
Jasper Cillessen, Dimitri Foulquier, Gabriel Paulista, Mouctar Diakhaby, Jose Luis Gaya, Carlos Soler, Daniel Wass, Hugo Guillamon, Hugo Duro, Goncalo Guedes & Maxi Gomez.
---

This is the stats tab
This is the post tip