Stormakten FC Barcelona har en väldigt enkel uppgift framför sig när Real Valladolid gästar dem på Camp Nou, i den spanska La Liga. Anledningen är inte bara för att Barcelona har hittat en drömform med fem raka ligasegrar, samt att de är flera nummer större än Valladolid. Den stora anledningen är att Valladolid, som i övrigt har svårt med att göra mål när de är på resande fot, har drabbats av en tung avstängning, Corona bland ett flertal spelare samt att det är en lång skadelista i deras sjukstuga.

I grevens tid har Barcelona steppat upp och radat upp segrar. Efter en mindre bra start på säsongen har detta år varit lysande, i alla fall när det kommer till spelet i Spanien. Barcelona har åkt ut ur Champions League mot PSG, samt att de är i finalen i Copa del Rey, som spelas om två veckor. Innan dess är det all fokus på att jaga ikapp tabellettan Atletico Madrid, som inför omgången har fyra poäng fler än Barcelona. I den senaste matchen krossade Barcelona topplaget Real Sociedad med siffrorna 6 - 1.

Valladolid kommer till matchen från en stabil insats mot Sevilla, där det blev 1 - 1 till slut. Yttern Fabian Orellana gav Valladolid ledningen på en straff men drog sedan på sig sitt femte gula kort och missar denna match. Han är ett stort avbräck då han står för mycket av Valladolids kreativitet i anfallsspelet. Dock har Valladolid svårt med målskyttet på bortaplan, med 11 mål på 14 bortamatcher. Lättare blir det inte heller utan anfallaren Jota, mittfältaren Pablo Härvas och försvararna Raúl García och Kiko Olivas, som är skadade. Dessutom har reservmålvakten Roberto Jimenez, försvararna Luis Pérez och Joaquín Fernández samt mittfältaren Kike Pérez haft Corona och är tveksamma till att hinna återhämta sig och komma till start i detta tuffa bortamöte.

Med det spelet som Barcelona har visat upp egentligen under hela året men främst i mars månad så är de ostoppbara. Fast de behöver inte komma upp till denna höga nivå heller för att slå ett gäng som Valladolid, som har på tok för många avbräck för att utmana Barcelona om några som helst poäng. Det kommer återigen bli svårt för Valladolid att näta, inte minst då Barcelona försvarar sig starkt, så jag finner en stor sannolikhet att Barcelona vinner denna match komfortabelt utan att släppa in något mål.

Speltips Barcelona - Valladolid:
Barcelona vinner och håller nollan i matchen - odds 1.80 hos bet365 .

bet365 livestreamar matchen.

---
Preliminär startelva - Barcelona:
Marc-Andre ter Stegen, Jordi Alba, Clement Lenglet, Ronald Araujo, Sergino Dest, Frenkie De Jong, Sergio Busquets, Pedri, Ousmane Dembélé, Antoine Griezmann & Lionel Messi.

Preliminär startelva - Valladolid:
Jordi Masip, Saidy Janko, Bruno González, Jawad El Yamiq, Lucas Olaza, Roque Mesa, Rubén Alcaraz, Fede San Emeterio, Sergi Guardiola, Shon Weissman & Óscar Plano.
---

This is the stats tab
This is the post tip