Speltips: Över 2,5 mål och båda lagen gör mål @ 1,72 - bet365 -

Två målglada gäng gör upp om poängen på Estadi Olímpic Lluís Companys där Barcelona huserar medan Camp Nou renoveras.

Barcelona har 40-24 i målskillnad på sina 20 matcher medan Villarreal har nästan det omvända, 28-42 på 21 matcher. Även när det gäller lagens form så är det skilda världar. Barca kommer med tre raka segrar i ligan och Villarreal har en poäng på sina tre senaste. Inget av lagen är kvar i Copa del Rey. Barcelona åkte ut efter förlängning i kvarten mot Athletic Bilbao medan Villarreal fick ge sig på straffar mot Unionistas redan i 16-delsfinalen. Båda lagen vidare i sina respektive Europaäventyr (Champions League för Barca och Europa League för Villarreal). Helt klart är det Villarreal som "lidit" mest av att kombinera ligan och Europa. Men det verkar nästa lika illa för Barca att inte vinna ligan som det skulle vara för Villarreal att åka ur La Liga.

Marc-Andre ter Stegen saknas fortfarande i buren för Barca och ersättaren Inaki Pena är väl inget såll direkt, men släpper i alla fall bollar förbi sig i de flesta matcher han bär vantarna. Om vi räknat rätt så har han bara hållit nollan i 2 av 14 matcher den här säsongen. Försvararna Marcos Alonso och Inigo Martinez missar också matchen. Dessutom sena tester på backtrion Joao Cancelo, Andreas Christensen och Alejandro Balde. Framåt saknas Raphinha och Gavi. Känns dock som att det finns bra ersättare offensivt med Joao Felix, Ferran Torres, Predi och Robert Lewandowski.

Full fart framåt och svängdörr bakåt

Villarreal känns lite naiva och öser ofta på framåt utan att tänka på att det kostar bakåt. Spelade "bara" 1-1 senast mot Mallorca men annars är det mest matcher som går över 2,5 målslinan som gäller för ubåtarna. Har målfarlig anfallsduo i Gerard Moreno (9 mål) & Alexander Sörloth (7 mål). Även Jose Luis Morales hittar rätt då och då och har gjort 5 mål så här långt.

Försvaret känns rätt svajigt och inte blev det bättre när man plockade in tröge ivorianen Eric Bailly, som inte ens platsade i Elfenbenskustens trupp till Africa Cup of Nations. Har normalt 38 årige Raul Albiol framför sig i rangordningen i Villarreal men då han är skadad så får Bailly speltid. Juan Foyth ska testas sent. Ramon Terrats, Daniel Parejo, Denis Suarez, Alfonso Pedraza och Yeremi Pino skadade. Back-up keepern Pepe Reina avstängd efter rött (på bänken) mot Mallis. Aissa Mandi har varit på Africa Cup of Nations men misslyckades big time med Algeriet som inte ens tog sig vidare från gruppen.

Tror det här kan bli en målrik historia med reservkeeper för Barca och framför honom Ronald Araujo och 17-årige Pau Cubarsi. I Villarreal Eric Bailly och Jorge Cuenca framför danske målisen Filip Jörgensen som startade säsongen i b-laget. Sen har vi franska duon Francis Coquelin & Etienne Capoue på mitten, jisses, nej det här lutar åt att det blir lekstuga för respektive lags anfallare och vi tror och hoppas på mål!

Spelet sitter om det blir över 2,5 mål och båda lagen gör mål i matchen.
This is the stats tab
This is the post tip