Tabelljumbon Barnsley gästas av Cardiff på Oakwell under onsdagskvällen och här är det läge för Cardiff att ta ett rejält kliv från bottenstriden!

Cardiff kommer till spel här med en tabellplacering på plats 20 i The Championship. Bortalaget för dagen har spelat ihop 26 poäng på 27 matcher och noteras för en målskillnad på 30-48. Gästerna kommer närmast från seger på hemmagräs mot Nottingham där de spelade in tre mycket viktiga poäng genom en 2-1-seger och nu är det gyllene läge för andra raka vinsten och på det sättet ta ett rejält kliv ifrån bottenstriden.

Barnsley är tabelljumbo i The Championship och detta med blygsamma 14 poäng på 27 matcher. Hemmalagets målskillnad så här långt är 17-42 och formen är... inget vidare. Barnsley har fem raka förluster i ligan och kommer närmast från 1-0-förlust hemma mot Bournemouth och min idé inför avspark på Oakwell under onsdagskvällen är att hemmalaget lämnar poänglösa igen.

Som läget ser ut just nu så finns det egentligen ingenting som talar för att hemmalaget inte huserar i League One nästa säsong. Cardiff däremot har "bara" sex poäng ner till nedflyttningsplats, men löser de en trepoängare här så tar de ett bra kliv från den aktuella bottenstriden.

SPELTIPS
Cardiff +0 (asian) / Cardiff (Draw no Bet) till 1.78 hos Betsson / Nordicbet .

Vad tror ni?

@johan_videll på Twitter.

This is the stats tab
This is the post tip