Det råder en klar klasskillnad då tabellfemman Istanbul Basakeshir gästas av nedflyttningshotade Umraniyespor på Basaksehir Fatih Terim Stadium, i den turkiska Süper Lig. Med fem omgångar kvar kommer Basakeshir oavsett att sluta på den övre halvan av tabellen - utan en biljett ute i Europa. Umraniyespor har 8 poäng upp till säker mark och riskerar med alla sannolikhet en nedflyttning.

Trots att Basakeshir egentligen inte har något mer att spela för verkar motivationen hög bland spelarna. Kanske beror det på att mästarna från säsongen 2019-2020 har 17 poäng upp till en Europa plats i tabellen. Man är mycket bättre än så, något som vi har sett under de senaste omgångar. Där har det blivit en seger över Giresunspor innan det sist blev en knapp förlust mot serieledarna Galatasaray. Tränaren Emre Belozoglu har i övrigt varit skicklig på att undvika nederlag.

Detsamma går inte att påstå om kollegan Mustafa Er, vars lag har förlorat 17 av 31 omgångar. På tok för många förluster gör att Umraniyespor behöver ett mirakel för att hålla sig kvar. Positivt är ändå anfallsspelet. Något vi fick se prov på sist då Umut Nayir gjorde ett hattrick då Sivasspor besegrades med 4 - 1. En skön seger, med tanke på att laget hade radat upp förluster dessförinnan. Dock väntar en blytung uppgift där Umraniyespor helt enkelt väger för lätt.

Vänta en ny hemmaseger för Basakeshir?

Basakeshir är extremt hemmastarka med 10 segrar på 15 försök. Även om Umraniyespor har en hemmaseger i ryggen är det svårt att se dem resa hem med några poäng alls i behåll. Därmed blir det ett spel på en rak hemmaseger i matchen.

Speltips Basakeshir - Umraniyespor:
1. Odds 1.71 hos Pinnacle.
This is the stats tab
This is the post tip