Hammarby gästar Basel i Conference League-kvalet.
Mitt speltips: Basel asian -1. Spelet innebär pengarna tillbaka på uddamålsseger, fullvinst vid Baselseger med två eller fler mål. Förlust på spelet om Bajen undviker att förlora matchen.

Efter att ha slagit ut Maribor och Cukaricki ökar nu svårighetsgraden för Bajens del. Även om Hammarby vann borta mot Maribor så var de rejält tillbakapressade där. Tycker det varit tydligt att Bajen haft en edge i Europaspelet på hemmaplan på sitt konstgräs. Det här är en svårare bortamatch. Gjorde en rätt svag match mot Elfsborg i Allsvenskan i söndags och känslan är väl att laget kanske är lite slitna. Går runt på relativt få spelare trots allt och det kanske börjar märkas för en klubb som inte har vanan att dubblera.

Schweizarna har slaktat i kvalet hittills - 11-1 i målskillnad på fyra matcher. Även inlett ligaspelet med tre segrar och 13-2 i målskillnad. Rankat som landets bästa lag tillsammans med Young Boys. Spelade en skrattmatch i inhemska cupen i söndags (7-0 mot ett lag från lägre division), så de har kunnat förbereda sig för den här matchen på ett bra sätt. Är som bekant ofta framme i Europa eller till och med Champions League och brukar göra hyggliga resultat. Spelat något form av Europaspel 20 säsonger i rad, så är helt klart vana att vinna. Tror de hade joggat hem Allsvenskan rätt lätt faktiskt. Sett till klubbarna de köper och säljer från är de på en högre hylla än svenska topplag.

På hemmaplan kan nog Bajen störa Basel vid maxprestation. Men nere i Schweiz tror jag det blir för svårt. Faktiskt förvånad att vi får såhär pass högt odds på Basel, för tycker de har mycket bra chans att vinna. Push och pengarna tillbaka på uddamålsseger känns okej till de här priserna.

Speltips: Asian -1 på hemmalaget.

This is the stats tab
This is the post tip