På Borisov Arena är Vitrysslands bästa fotbollslag, BATE Borisov, storfavoriter till att vinna hemma mot Neman i Premier League. Efter en seg start på säsongen med två raka förluster har BATE Borisov hittat formen och spelat bra i de fyra senaste matcherna. I den senaste omgången (6) var de ett av de två bästa lagen spelmässigt. Det andra laget var just Neman, som också gjorde en helt fantastisk insats. Så förra omgångens två formstarkaste lag ställs mot varandra och då är jag övertygad om en jämn kamp.

Marknaden har BATE Borisov som favoriter till att vinna ligan, till cirka dubbla pengar. Det är där sannolikheten ligger också.

BATE Borisov blandar strålande fotboll men ett par svaga insatser och är lite för ojämna för att vara megafavoriter till titeln, även om laget ser bra ut på pappret. Det som har stämt riktigt bra på sistone är försvarsspelet, där BATE Borisov inte har släppt in något mål alls på de fyra senaste matcher. Där har det blivit ett kryss mot Zhodino hemma och segrar mot Rukh Brest hemma med 1 - 0, FC Minsk borta med 3 - 0 och senast gjorde BATE Borisov en kanonmatch när de slog Gorodeja borta med 2 - 0.

Trots de lysande resultaten går det inte att sticka under stolen med att marginalerna senast ändå var på BATE Borisovs sida. De två målen kom sent i matchen, då Gorodeja flyttade upp sina positioner i syfte att ta en skräll. På hemmaplan har det inte gått lika framgångsrikt för BATE Borisov, som har nätat en gång och inte släppt in något mål på två matcher. Bara ett mål på två matcher mot Rukh Brest och Zhodino är inte mycket att hänga i julgranen. Det blir svårt att hålla nollan en tredje gång i rad också.

Neman öste på senast och vann med hela 3 - 0 hemma mot Bgu Minsk. Det var närmare 5 - 0 än 3 - 1. Med den formen och det spelet som de visade upp kan de definitivt utmana BATE Borisov om poäng här. Bortaspelet har hittills varit svagt hos Neman, som inte har lyckats näta ännu på tre bortamatcher - men jag blir inte förvånad om vändningen kommer här, med tanke på hur vassa de var senast. I vilket fall har jag svårt att se BATE Borisov köra över dem, utan då blir det i så fall en liten seger.

Jag finner en stor sannolikhet att Neman täcker asiatiska linan på +1,5 mål. Förlust vid en uddamåls seger för BATE Borisov (ex: 2 - 0, 3 - 1, 3 - 0, 4 - 2) och vinst vid en BATE Borisov seger med ett måls marginal, samt vid kryss och en Neman vinst.

Speltips BATE Borisov - Neman:
2 asian hcp +1.5 - odds 1.74 hos Unibet , 888sport & LeoVegas .

---
Preliminär startelva BATE Borisov:
Denis Shcherbitski, Bojan Nastic, Evgeni Yablonski, Anton Saroka, Willum Thor Willumsson, Dmitri Bessmertny, Egor Filipenko, Igor Stasevich, Zakhar Volkov, Dmitri Baga & Nemanja Milic.

Preliminär startelva Neman:
Dmitriy Dudar, Giorgi Kantaria, Andrey Vasilev, Gegham Kadimyan, Gleb Rassadkin, Pavel Zabelin, Artur Slabashevich, Andrey Yakimov, Danijel Stojkovic, Aleksey Legchilin & Vladislav Yatskevich.
---

This is the stats tab
This is the post tip