Det blev en målfest när Atalanta tog emot Bayer Leverkusen på Atleti Azzurri d'Italia i Bergamo, i den första åttondelsfinalen i Europa League. Atalanta vann då med 3 - 2. Något liknande resultat är inte direkt att räkna med per automatik i returen på Bayarena. Atalanta har inte sprayat in mål på bortaplan denna säsong. Samtidigt som Leverkusen är starka hemma i Tyskland.

Det var en hög underhållning i det första mötet, där Charles Aranguiz nätade tidigt för Leverkusen. Dock hämtade Atalanta upp underläget och ledde i pausvilan - efter mål av Ruslan Malinovskyi och Luis Muriel. Den sistnämnde utökade ledningen i början av andra halvleken. Moussa Diaby reducerade efter en halvtimmes spel. Längre än så kom inte Leverkusen. Sedan dess har Leverkusen gjort en platt match i tyska Bundesliga och förlorat mot FC Köln med 0 - 1. Anfallsspelet var då helt uddlöst.

Det var även fallet för Atalanta, som efter segern mot Leverkusen spelade mållöst hemma mot Genoa. Atalanta fick bara till två skott på mål totalt. Därmed tappade Atalanta en Europa plats och halkade ner till en sjunde plats i tabellen. Utan anfallarna Duvan Zapata och Josip Ilicic har det varit svårt att hitta nätmaskorna. I de tre senaste Serie A matcher har Atalanta misslyckats med att näta på bortaplan - mot Lazio, Fiorentina och Roma. Dessa tre lag ligger ungefär på samma nivå som Leverkusens, i mitt tycke.

Marknaden har över/under linan satt på 3,5 mål i matchen. Returen kan bli en tajt tillställning, då Atalanta kan spela på resultat. Dock har de problem med att näta på bortagräs. Därmed blir det ett spel på att det bli som högst tre insläppta mål i matchen.

Speltips Bayer Leverkusen - Atalanta:
Under 3,5 mål - odds 1.62 hos Pinnacle .

---
Preliminär startelva - Bayer Leverkusen:
Lukas Hradecky, Jeremie Frimpong, Jonathan Tah, Piero Hincapie, Mitchel Bakker, Exequiel Palacios, Charles Aranguiz, Moussa Diaby, Paulinho, Amine Adli & Lucas Alario.

Preliminär startelva - Atalanta:
Juan Musso, Rafael Toloi, Merih Demiral, Berat Djimsiti, Hans Hateboer, Marten de Roon, Remo Freuler, Joakim Maehle, Teun Koopmeiners, Ruslan Malinovsky & Jeremie Boga.
---

This is the stats tab
This is the post tip