BK Häcken gästar Bayer Leverkusen i torsdagens Europa League-premiär.
Mitt speltips: Bayer Leverkusen att göra över 1,5 mål i första halvlek.

Häcken gör en ny bra säsong där de redan vunnit cupguld, sålt spelare för mängder av miljoner och är kvalificerade för gruppspelet här. Dessutom minihugg på guldet, även om det blir svårt. Synd att klaga.

Men är det något som är Häckens styrksa så är det offensiven. 29 insläppta i Allsvenskan poch underliggande statistik som visar att de är ett mittenlag vad gäller defensiv slagstyrka.

I Europaspelet:
- Tre insläppta (på ca 5.20 expected against) mot Aberdeen.
- Tre insläppta (på ca 4 expected) mot Klaksvik.

Släppte in mål även mot Zalgiris och The New Saints i de dubbelmötena. Helt annat motstånd här. Men jag tror inte att Häcken riktigt har något annat sätt att spela riktigt. De har sin offensiva approach och vill gärna föra spelet. Om de börjar byta chanser och spela Hawaiispel mot Leverkusen tror jag de får åka rejält.

Bra Leverkusen

Bayer Leverkusen matchade Bayern på bortaplan i ligaspelet i helgen. Spelade för övrigt fredag, så får ordentligt med vila inför den här matchen. 2-2-matchen mot Bayern var bara en i raden av bra prestationer . har annars enbart segrar i ligan. Fått in Xhaka som var extremt bra i PL förra säsongen, supertalangen Wirtz är igång och förre Bodöspelaren Boniface har öst in mål.

Att Alonso har något spännande på gång råder det inga tvivel om. Tog sig djupt in i Europa League ifjol då de åkte ur CL som grupprea. Men föll mot Roma på målsnåret. Bör ha alla förutsättningar att göra det bra även den här säsongen.

Jag tror ett spelsuget och hungrigt Leverkusen bara är för bra för Häcken. Tror det kan bli en ganska rejäl slakt om det här vill sig illa, för Häcken har inte riktigt mindsetet att backa hem och packa ihop.

Pressad mållina men jag tror tyskarna kan sätta fart från start. Avgjort efter 45?

Speltips: Leverkusen att göra över 1,5 mål i första halvlek
This is the stats tab
This is the post tip