Bayer Leverkusen:

Fick nöja sig med kryss i toppmötet mot Union Berlin senast, vilket slog av på takten något för Bayer Leverkusens Europajakt och imponerande resa upp i tabellen. Leverkusen har varit strålande sedan Xabi Alonso tog över, när Die Werkself var nästjumbo i Bundesliga, och under våren har Leverkusen stormat upp i tabellen och återfinns nu på sjätte plats, i allra högsta grad med i striden om Europa. Krysset borta mot Union Berlin på tuffa Alten Försterei förlängde Leverkusens obesegrade svit till 14 matcher.

Alonso har stadigt och steg för steg förbättrat Leverkusen, vars talangfulla trupps självförtroende var tryckt ned i skosulorna, och har under senvåren börjat visa upp mer av den fotboll som spanjoren strävar efter att spela. Hemma på BayArena har Leverkusen vunnit fyra raka i ligaspelet och här brukar man trivas bra mot regionskonkurrenten Köln, som man även besegrade i höstmötet med 2-1 på bortaplan. Skadeläget är oförändrat där Patrick Schick, Palacios och Lunev saknas. Leverkusen ställs mot Roma i Europa League-semifinalen härnäst, men Leverkusen får nästan en hel veckas vila inför kraftmätningen i Rom och Xabi Alonso lär mönstra starkast möjliga lag och fortsätta utmana om Europa.

Köln:

Återfinns mitt i Bundesligatabellen, på en elfteplats, och befinner sig lite i ett ingenmansland. Med sju poäng ner till Bochum på negativ kvalplats riskerar Köln inte att dras in i någon bottenstrid. Med elva poäng upp till Europaplatserna finns det inte heller något Europa till nästa säsong att drömma om under säsongsavslutningen.

Köln har haft tufft att plocka upp segrar på bortaplan den här säsongen – bara tre segrar på 15 försök – men har faktiskt två raka bortasegrar, mot Augsburg och Hoffenheim. Köln föll dock hemma mot Christian Streichs imponerande Freiburg, 0-1, senast. Eric Martel är avstängd, i övrigt saknas endast långtidsskadade duon Florian Dietz och Mark Uth.

Formstarkt Leverkusen med god chans

Leverkusen är i finfin form, har stadigt blivit bättre och bättre sedan Xabi Alonso tog över och kliver in i ett skede av säsongen där man har allt att spela om – såväl som i Bundesliga som Europa League. Köln har inte samma motivation där i tabellens mittenskikt, och brukar ha det tufft i regionsmötet mot Leverkusen.

Raka ettan finns till 1,70 hos bet365 & Lucky Sports.
This is the stats tab
This is the post tip