Bayer Leverkusen:

Det blev ett, men det var mycket nära att bli två tyska lag i Champions League-final – och då har Tysklands bästa lag inte ens medverkat i turneringen. Det finns inte nog på superlativ för vad Bayer Leverkusen åstadkommit den här säsongen. 48 raka matcher utan förlust, Bundesligatiteln säkrad, platsen i den tyska cupfinalen likaså. Och under torsdagen ska ännu en finalplats säkras i Europa League.

Läget är minst sagt gynnsamt för Leverkusen, som har en 2-0-ledning att spela på från mötet i Rom efter mål av den fenomenale Florian Wirtz och den skicklige Robert Andrich, som genomgått en häftig utvecklingsresa i Leverkusen. Xabi Alonso roterade sin trupp i helgens bortamatch mot Eintracht Frankfurt, men tog ändå en imponerande 5-1-seger på bortaplan, med fem olika målskyttar vilket väl symboliserar bredden i den offensiva kvaliteten som Die Werkself besitter. Alonso har annars inga skador eller avstängningar som stör.

Roma:

Har gjort en imponerande vår, men Leverkusen blev en lite för stor munsbit att svälja även för Daniele De Rossis gäng i det första semifinalmötet. Nu har Roma ett helt berg att bestiga i Leverkusen om det ska bli någon final.

Roma laddade upp inför returen med att spela 1-1 mot Juventus, där ett hårt matchat I Giallorossi ställde ett starkt lag på banan. Så frågan är hur mycket bränsle det finns kvar i den romerska tanken här. På De Rossi låter det oavsett som att Roma kommer göra precis allt man kan för att ge det en chans på tysk mark. Skadeläget ser dock bra ut där endast Paulo Dybala – som dock är väldigt viktig för Romas offensiv – är ett osäkert kort efter att ha haft lite skadebekymmer på sistone.

Berg att bestiga för Roma

Det är som sagt ett berg att bestiga för Roma och jag kan inte se framför mig att De Rossis gäng skulle lyckas här. Bayer Leverkusen är helt enkelt för bra och det hänger en form av oslagbar aura över BayArena och hela Leverkusens lag. Även om Leverkusen har ett 2-0-övertag att spela på så kan jag inte tänka mig att Alonso ruckar på något vad gäller identitet och sätt att ta sig an matchen. Vi kommer få se ett Leverkusen som är framåtlutat och vill framåt. Och även om De Rossi pratar om att Roma ”inte har råd med några misstag” så måste hans lag också kliva fram i desperation för att skapa någon nerv i det här mötet. Romas offensiv går inte av för hackor, och Leverkusen har på egen hand kapacitet att ösa in mål i mängder. Båda lagen gör mål finns till 1,83, över 2.5 mål finns till 1,70 hos CampoBet .
This is the stats tab
This is the post tip