Ettan mot tvåan i Bundesliga. En match som ingen vill torka i detta läge där det inte skiljer många poäng.

Senaste möten
RB Leipzig - Bayern 1-1

RB Leipzig - Bayern 0-3 (cupen)
RB Leipzig - Bayern 0-0
Bayern - Leipzig 1-0

BUNDESLIGA
1. Bayern Munich 20 13 3 4 58:23 42
2. RB Leipzig 20 12 5 3 53:25 41

Bayern hemma
10 7 1 2 33:9 22

Formen
F, V, V, V, V

Senaste match
Mainz - Bayern 1-3
Bayern - Hoffenheim 4-3 (cupen)

Leipzig borta
10 6 2 2 25:13 20

Formen
V, V, F, O, F

Senaste match
RB Leipzig - Borussia M'Gladbach 2-2
Frankfurt - RB Leipzig 3-1 (cupen)

Som sagt så är detta en match mellan ligans två bästa lag (innan Dortmund spelat sin match på lördagskvällen) och därför är det självklart en match som båda är oerhört taggade inför. Däremot tror jag att tabelläget gör att båda lagen kommer tänka sig för här. Resultatet är viktigare än skönspel så jag tror inte på någon vråloffensiv som är helt huvudlös. Bayern har en poäng tillgodo och skulle det bli oavgjort här så är det ingen katastrof för något av lagen. Det är så pass långt kvar och tabellen är så pass jämn, så här vill man inte torska en sexpoängsmatch hur som helst.
Båda lagen kommer från spel i cupen, Bayern vann med Foppas Leipzig åkte ur. Tittar man formtabellen så talar den för att Bayern vinner. Men Leipzig har varit en värdig motståndare till Bayern sista åren, sällan är det så att Bayern kört över motståndet och det är ganska sällan det blivit målfest. Inget av de sju senaste mötena mellan lagen har gått över 3,5 mål så därför tycker jag att spelvärdet denna söndagskväll ligger på underspelet. Linan är hög men tar inte hänsyn till matchens dignitet och att båda lagen inte vill torska denna. Det kan göra att den vanliga attackfotbollen får tas ned ett snäpp för att hålla ihop lagdelarna och inte riskera bjudningar bakåt.

Preliminära elvor (Whoscored)

Bayern (4-2-3-1) Neuer - Pavard, Alaba, Boateng, Davies - Kimmich, Thiago - Gnabry, Müller, Goretzka - Lewandowski

Saknar: Martinez, Sule, Perisic
Osäkra: -

RB Leipzig (4-4-2) Gulasci - Mukiele, Klostermann, Upamecano, Halstenberg - Sabitzer, Adams, Laimer, Forsberg - Schick, Werner

Saknar: Orban, Krampl
Osäkra: Konaté

SPELTIPS
Jag spelar under 4 mål asian hcp goal line (pengarna åter vid exakt fyra mål) till 1.73 hos Casumo , 888sport , Unibet eller LeoVegas (3/5 units).

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip