Stormakterna inom tysk fotboll, Bayern München och Dortmund, möts i Der Klassiker på Allianz Arena i Bundesliga. Vid en rak hemmaseger säkrar Bayern München en tionde raka ligatitel. Det mesta lutar mot det, i och med den fina formen i ligaspelet. Dortmund har varit något ojämna men kommer till mötet med en storseger i ryggen. Ändå är det en klasskillnad mellan lagen. Bayern Münchenhar har ångat på rejält i ligan och ska ha en enorm chans att gå segrandes ur denna duell också.

Med fyra omgångar kvar leder Bayern München med 9 poäng i tabellen. Bortsett från Champions League spelet, där de åkte ut mot Villarreal, har formen varit fantastisk i ligan. Bayern München har fyra raka segrar med 12:1 i målskillnad. X-faktorn Robert Lewandowski har kommit upp i 32 mål på 30 ligamatcher. Arminia Bielefeld slogs med 3 - 0 på bortaplan senast.

Desto större seger blev det för Dortmund som gästades av Wolfsburg. Dortmund vann med hela 6 - 1. Erling Braut Haaland, som har missat tio omgångar, nätade två gånger om och kom upp till 18 ligamål. Dock har Dortmund också en storförlust mot tabelltrean RB Leipzig ifrån april månad - i ett möte som slutade 1 - 4. Laget har en massa skador. Målvakten Gregor Kobel är borta. Likaså Mats Hummels, Mahmoud Dahoud, Thomas Meunier, Mateu Morey, Marcel Schmelzer, Giovanni Reyna, Steffen Tigges. Samt att Donyell Malen och Thorgan Hazard är tveksamma till start. Det är för många avbräck för att utmana Bayern.

Säsongens första möte vanns av Bayern München med 3 - 2. Då Bayern München har en fin form med segrar i ryggen lutar detta mot en storseger. Jag spänner bågen lite extra och lägger ett spel på att Bayern München vinner med fler än ett mål i skillnad.

Speltips Bayern München - Dortmund:
1 asian -1,5 (samma som Bayern München -1,5 mål) - odds 1.96 hos Unibet , 888sport & LeoVegas .

---
Preliminär startelva - Bayern München:
Manuel Neuer, Benjamin Pavard, Dayot Upamecano, Lucas Hernandez, Alphonso Davies, Leon Goretzka, Joshua Kimmich, Thomas Müller, Serge Gnabry, Kingsley Coman & Robert Lewandowski.

Preliminär startelva - Dortmund:
Marwin Hitz, Marin Pongracic, Manuel Akanji, Dan-Axel Zagadou, Marius Wolf, Jude Bellingham, Emre Can, Raphaël Guerreiro, Marco Reus, Julian Brandt & Erling Haaland.
---

This is the stats tab
This is the post tip