Bayern München:

Efter en i stora drag väldigt tung säsong fick Bayern München ändå fart på grejerna strax före landslagsuppehållet med tre målglada segrar: 3-0 mot Lazio, 8-1 mot Mainz och 5-2 mot Darmstadt. Med åtta omgångar kvar att spela ser det dock alltjämt tungt ut för Bayerns möjligheter att försvara Bundesligatiteln ännu en gång, med Bayer Leverkusen hela tio poäng före. Thomas Tuchels gäng lär dock säkerligen göra sitt yttersta för att om möjligt krympa det avståndet under våren.
Nu väntar Der Klassiker mot Borussia Dortmund. Bayern vann höstmötet på Westfalenstadion med hela 4-0 och hoppas klassikermötet ska kunna ge Bayern ett rejält avstamp mot en stark vår.

Det är alltjämt välfyllt i Bayerns rehabrum, dit Manuel Neuer återigen anslutit. Veteranmålvakten är ett osäkert kort inför lördagens match – precis som skyttekungen Harry Kane, som missade landslagsspel med England med en skada. Kommer inte duon till start är det rejäla avbräck. Sasha Boey, Tarek Buchmann och Bouna Sarr är skadade och det finns därtill finns även frågetecken för Aleksandar Pavlovic, Kingsley Coman, Noussair Mazraoui, Alphonso Davies och Raphael Guerreiro.

Borussia Dortmund:

Även Borussia Dortmund har en lite märklig säsong och är långt ifrån fjolårets titelutmaning. I stället får Die Schwarzgelben sikta in sig på att hålla RB Leipzig stången i kampen om fjärdeplatsen och garanterat Champions League-spel. Precis som för Bayern så har dock de inhemska besvikelserna delvis mildrats av framgångar i Europa, där även Dortmund är kvartsfinalklart efter att ha slagit ut PSV Eindhoven – även om jag inte alls var imponerad av Dortmunds prestationer i det dubbelmötet.

Dortmund är inför lördagens Der Klassiker fyra i Bundesliga, 10 pinnar bakom Bayern och 20 bakom Leverkusen. Till matchen på Allianz Arena får Edin Terzic klara sig utan avstängde Marcel Sabitzer, vilket jag ser som ett stort avbräck. Dortmund har haft lite problem på det centrala mittfältet där troliga Sabitzer-ersättaren Salih Özcan blandat och gett under säsongen. Sébastien Haller är tillbaka i träning, men osäkert hur mycket han kan medverka här. Det finns även frågetecken för Ramy Bensebaini.

Bayern favorit i Der Klassiker

Först och främst – titta startelvorna först för att se vilka som faktiskt kommer till spel. Utan Kane påverkas förstås Bayerns offensiv kraftigt och står Ulreich mellan stolparna sätts ännu större frågetecken för en defensiv som inte imponerat (även om Neuer också bjudit på en del tveksamma prestationer efter långvariga skadefrånvaron). Kan Bayern ställa ett starkt lag på banan håller jag hemmalaget som det klart starkare mot ett Dortmund jag inte imponeras av och hemmalaget ska ses med goda möjligheter till seger. 1 & Över 2.5 finns till 1,71 hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip