Bayern München ligger under mot Lazio inför den andra åttendelen. Jag tror på en vändning. Här är mitt speltips.

Senaste möten
Lazio - Bayern M 1-0

BUNDESLIGA
2. Bayern München 24 17 3 4 65:28 37 54

Bayern hemma
12 10 1 1 39:8 31 31

Formen
F, F, F, V, O

Senaste match
Freiburg - Bayern 2-2

Serie A
9. Lazio 27 12 4 1 1 32:29 3 40

Lazio borta
14 6 1 7 19:19 0 19

Formen
V, F, V, F, F

Senaste match
Lazio - Milan 0-1

Lazio ballade ur

Två lag som inte direkt gjort fansen glada på sistone. Bayern har en "dead man walking" i tränaren Tuchel. Detta efter en svag formkurva där man ser ut att mista guldet mot ett starkt Bayer Leverkusen, och samtidigt riskerar att åka ur CL mot Lazio. Spekulationerna är att Tuchel får gå vid uttåg här ikväll. Men jag tror inte att det kommer att ske.
Lazio vann visserligen rättvist på Stadio Olimpicio, men det jag sett från Lazio därefter är ett lag som är nära förfall. Hårda ord men det kommer knappast bli någon CL-placering i ligan och åker man ur här så är säsongen som är kvar en klar risk för fortsatt negativ spiral.
Sarri får inte spelet att funka, stjärnorna är för ojämna och nu senast ballade Lazio ur fullständigt med tre röda kort mot Milan (torsk 0-1). Ett tydligt tecken på ett lag i frustration. Matchen innan dess var man totalt utspelade mot Fiorentina och borde förlorat med större siffror.
Lyckas man vända den spiralen borta mot Bayern München blir jag synnerligen imponerad. Men logiken finns inte riktigt där för mig för att se det hända.
Nu är Bayern också stukat självförtroendemässigt och förtroendet för Tuchel är inte högt. Trots det tror jag att Bayerns klasspelare knyter näven och löser ett avancemang här på hemmaplan.

Bayern saknar: Mazraoui, Coman, Sarr, Boey och Upamecano är avstängd efter sitt röda i Rom. Osäkra till spel: Gnabry och Sané. Det är en del tuffa avbräck men som sagt, jag tror inte Lazio har energi nog för att stå emot här. Lazio saknar Patric och Rovella.

SPELTIPS
Jag spelar Bayern -1 handicap till 1.80 hos Bethard (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter
This is the stats tab
This is the post tip