Bundesliga bjuder på ett riktigt saftigt möte direkt i återkomsten efter landslagsuppehållet när Bayern München tar emot Xabi Alonsos högtflygande Bayer Leverkusen, som toppar Bundesliga.

Bayern München:

Thomas Tuchels gäng har inlett Bundesligasäsongen solitt med tre segrar på lika många försök. 4-0 mot Werder Bremen i premiären, följt av 3-1 mot Augsburg innan Bayern hade desto större svårigheter att brotta ned kryptonit-laget Borussia Mönchengladbach på bortaplan. Gladbach tog ledningen, 1-0, innan Bayern vände i den andra halvleken där unge Mathys Tel satte avgörande 2-1-målet ett par minuter från slutet. Samma Gladbach utklassades ett par dagar tidigare av Bayer Leverkusen, som vann med klara 3-0 på bortaplan.

Tuchel har dock lite frågetecken som stör inför toppmötet. Viktige Joshua Kimmich dras med skadebekymmer efter att ha åkt på en smäll med det tyska landslaget, och mittfältaren är ett osäkert kort till den här matchen. Detsamma gäller Eric Maxim Choupo-Moting. Jamal Musiala verkar dock redo att återvända till truppen efter att ha missat landslagsspel med ryggproblem, men supertalangen har tränat utan smärta i veckan. Manuel Neuer har dock åkt på ett bakslag i sin rehabträning och är ännu inte redo för comeback. Raphael Guerreiro missar också.

Kommer inte Kimmich till spel är det ett rejält avbräck. Bayern är tunna på det centrala mittfältet efter att ha släppt Ryan Gravenberch till Liverpool på Deadline Day, samtidigt som man i sista sekunden misslyckades med att landa Joäo Palhinha från Fulham. Konrad Laimer är dock ingen dålig ersättare – vilket Sverige bittert fick erfara i tisdags – även om det är en helt annan spelartyp än Kimmich.

Bayer Leverkusen:

Xabi Alonso har fått en finfin start på livet som huvudtränare och den baskiske tränaren har inlett säsongen med Bayer Leverkusen alldeles utmärkt. Leverkusen står på maximala nio poäng efter tre omgångar och toppar Bundesliga med bättre målskillnad än fredagens motståndare Bayern München.

Nyförvärvet Victor Boniface är glödhet och har gjort två mål i två matcher i följd, både i 3-0-segern mot Borussia Mönchengladbach och 5-1-överkörningen mot Darmstadt. Dessförinnan har Die Werkself dessutom besegrat RB Leipzig med 3-2.

Med Boniface, som rivstartat säsongen, att addera till Jonas Hofmann, skadefria stjärnskottet Florian Wirtz. Alonso kan dessutom ståta med en offensiv wingbackduo i Jéremie Frimpong – ett mål och tre assist i inledningen – och Álex Grimaldo. Arthur och Patrick Schick är skadade och missar matchen och Piero Hincapié är ett osäkert kort.

Leverkusen kan bjuda på hårt motstånd

Det här blir ingen enkel utmaning för Tuchels Bayern. Leverkusen har imponerat stort i säsongsinledningen och är verkligen ett lag på rätt väg under Xabi Alonso. Leverkusen vann senast lagen möttes, 2-1. Båda lagen har bjudit på mängder av målglada matcher i säsongsinledningen och besitter båda högkapabla anfallsuppsättningar, där duellen mellan målsprutorna Harry Kane och Victor Boniface ska bli väldigt sevärd. Jag tror det här kan bli en riktigt underhållande match som bjuder på mål åt båda hål. Över 3.5 mål finns till 1,82 hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip