De regerande Bundesliga mästarna Bayern München är i fin form när tabelltrean RB Leipzig kommer på besök. När det återstår två omgångar av ligaspelet leder Bayern München med bara en poäng före ärkerivalen Borussia Dortmund. Emil Forsberg och hans Leipzig har ännu inte säkrat en Champions League plats men sitter helt klart i förarsätet. Då en ligatitel står på spel för mästarna väntas de hålla sig på vinnarspåret säsongen ut.

Med tre segrar bakom sig har Thomas Tuchel fått ordning på Bayern München i grevens tid. Konkurrensen i toppen är fortsatt högst levande, så det gäller att inte tappa fokus och mark. Inget tyder på det heller, med tanke på hur laget har spelat. Det har sett allt bättre ut. Efter segrarna över Hertha Berlin och Werder Bremen, där Serge Gnabry nätade i båda tillställningar, blev han också tvåmålsskytt hemma mot Schalke 04 - i ett möte som slutade med tennissiffrorna 6 - 0.

RB Leipzig slåss faktiskt på två fronter i slutet av säsongen, i och med att en final i den tyska cupen, DFB-Pokal, väntar på Berlins Olympiastadion mot Eintracht Frankfurt. Innan dess avslutas Bundesliga med ett hemmamöte mot Schalke 04. Egentligen krävs det två poäng för Leipzig, för att säkra en topp fyra placering. Något de borde klara av i den sista omgången. Dock blir det oerhört tufft att resa hem med poäng i behåll mot mästarna - som behöver en trepoängare.

Ny storseger för Bayern München?

Trots att Leipzig har spelat bra, med fyra raka segrar, i alla tävlingssammanhang, är det en helt annan typ av uppgift som väntar. Den svåraste av alla i Bundesliga. Då väger man för lätt, då Bayern München är ett helt nummer större.

Därmed blir det ett spel på att Bayern München vinner med -1 mål på asiatiskt handikapp. Insatsen återbetalas vid en seger med ett mål. Förlust vid en bortaseger eller oavgjort i matchen. Vinst vid en rak hemmaseger med fler än ett mål i skillnad, som 2 - 0, 3 - 1, etcetera.

Speltips Bayern München - RB Leipzig:
1 asian -1. Odds 1.83 hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip