Dags för Red Bull Salzburg att betala för gammal ost när de i Champions League returen gästar Bundesliga mästarna på Allianz Arena. Bayern München har med sig ett 1 - 1 resultat från mötet i Österrike. Chukwubuike Adamu gav Salzburg en tidig ledning. Dock så kvitterade Kingsley Coman strax innan fulltid - i en match som Bayern München borde ha vunnit. Något som Bayern München, med alla anfallsvapen, bara ska göra för att ta sig vidare till kvartsfinalen, då motståndet är rejält skadedrabbat.

I gruppspelet lyckades Bayern München vinna samtliga matcher. Bland annat besegrades stormakten FC Barcelona två gånger om. Robert Lewandowski har nätat 9 gånger medan anfallsyttern Leroy Sane har gjort 5 mål. Anfallskraft finns det i massor i Julian Nagelsmanns trupp. Även om formen inte är i världsklass, med ett 1 - 1 resultat i ryggen mot Leverkusen i ligaspelet, så har laget alltid en extra växel att sätta in när de spelar Champions League. Speciellt i ett slutspel där avancemang står på spel.

De österrikiska mästarna gjorde ett stabilt gruppspel, där de kom tvåa i en grupp med Lille, Sevilla och Wolfsburg. Aldrig förr har de tagit sig till åttondelsfinalen. Tränaren Matthias Jaissle har gjort ett bra jobb med Salzburg, som är överlägsna i hemlandet. I Champions League har Karim Adeyemi och Noah Okafor varit framgångsrika - med 3 fullträffar vardera. I sjukstugan finns Albert Vallci, Sekou Koita, Ousmane Diakite, Bryan Okoh, Benjamin Sesko och Jerome Onguene sedan tidigare. Nya skador på Noah Okafor och Oumar Solet, som spelade det första mötet mot Bayern München, innebär enorma avbräck för truppen.

I Bayern München är Corentin Tolisso, Manuel Neuer, Alphonso Davies och Leon Goretzka fortsatt skadade. Dock har Thomas Müller återvänt. Då Bayern München är så starka i offensiven kan detta enkelt bli en storseger på tysk mark. Därmed finns det ett stort odds värde i att lägga ett spel på en Bayern München seger med -2 mål på asiatiskt handikapp, med en försäkring på pengarna tillbaka vid en seger med just två mål, som 2 - 0 eller 3 - 1. Det blir en förlust vid en Bayern München seger med ett mål, oavgjort i matchen eller en Salzburg seger. Vinst vid en Bayern München seger med tre mål eller fler, som 3 - 0 eller 4 - 1.

Speltips Bayern München - Salzburg:
1 asian -2. Odds 1.88 hos Pinnacle .

---
Preliminär startelva - Bayern München:
Sven Ulreich, Benjamin Pavard, Niklas Süle, Lucas Hernandez, Serge Gnabry, Joshua Kimmich, Jamal Musiala, Kingsley Coman, Thomas Müller, Leroy Sane & Robert Lewandowski.

Preliminär startelva - Salzburg:
Philipp Köhn, Rasmus Kristensen, Kamil Piatkowski, Maximilian Wöber, Andreas Ulmer, Mohamed Camara, Nicolas Capaldo, Brenden Aaronson, Nicolas Seiwald, Chukwubuike Adamu & Karim Adeyemi.
---

This is the stats tab
This is the post tip