Coventry orkade inte löpa linan ut mot Bradford och kvitteringen till 1-1 innebar push på spelet. Investerar pengarna vidare i kvällens fajt på Allianz arena i München.

Senaste möte
2015-02-17 Sjachtar-Bayern 0-0 (åtta kort totalt. Tre gula till Sjachtar och fem kort till Bayern varav Xabi Alonso fick två gula och är avstängd i kväll)

Överraskande nog blev mötet i Ukraina mållöst. Bayern svävar därför i viss fiaskorisk även om det mesta ändå talar för att de går vidare. Sedan lagen möttes sist har FCB vunnit tre raka matcher med 12-1 i målskillnad. Sjachtar har heller inte tappat formen utan vunnit två matcher och kryssat (2-2) senast i helgen mot Metalist. Matchen i Ukraina var annars tät och duellrik. Hemmalaget skapade inte mer än 1-2 heta lägen på hela matchen. Bayern hade fler lägen men Sjachtar gjorde det väldigt bra. De lyckades även få Xabi Alonso utvisad för sitt andra gula kort med 25 minuter kvar att spela. Korten duggade tätt och redan efter 24 minuter hade Bayern fått dubbla varningar på Rafinha och Xabi Alonso. Totalt visade domaren åtta kort i matchen och när det i kväll står ännu mer på spel. Då tror jag det kan smälla en del igen. Framförallt från Sjachtars sida då de kommer bli tillbakapressade från första minut. I den senaste elvan spelade hela sex brassar från start - samtliga på mittfältet och uppåt - och i backlinjen ackompanjerades rutinerade Dario Srna av tre ukrainare. Med det sagt kan det nog smälla en del när brassarna inte får låna bollen. Sjachtar kommer säkerligen få ett och annat omställningsläge där de individuellt skickliga spelarna kan tvinga Bayernförsvaret till taktiska regelöverträdelser. Kan även vara uttalat från coach Mircea Lucescu att smälla på fysiskt för att störa rytmen för Bayern.

Preliminära startelvor (Uefa.com)

Bayern: Neuer; Rafinha, Boateng, Badstuber, Bernat; Schweinsteiger, Alaba; Robben, Müller, Ribéry; Lewandowski.
• Out: Martà­nez (cruciate ligaments), Lahm (ankle), Thiago Alcántara (knee), Alonso (suspended)

Shakhtar: Pyatov; Srna, Kucher, Rakitskiy, Shevchuk; Stepanenko; Douglas Costa, Fernando, Alex Teixeira, Taison; Luiz Adriano.
• Out: Bernard (ankle)
• Doubtful: Ordets (unknown), Kryvtsov (unknown)

SPELTIPS
CL-retur där Bayern givetvis kommer blåsa på för att fixa avancemanget så snabbt som möjligt i matchen. Lär inte komma som någon överraskning för Sjachtar som kommer behöva stå upp ordentligt för att inte ge vika direkt. Blev en smått grinig match sist och de känslorna kan nog återuppväckas en bit in i matchen. Med ett nedtryck Sjachtarförsvar vet vi redan på förhand att framförallt Robben och Ribery kommer få många lägen att utmana sin försvarare. Förhoppningsvis tvingas Sjachtar till ett tidigt krokben/tröjdragning som domare William Collum, Skottland, inte kan blunda för. Vi får 1,83 gånger insatsen på att han viftar med kortleken innan minut 30 hos bet365 . Tycker det ska kunna gå in sett till matchens betydelse och att det blev grinigt sist lagen möttes (2/5 units).