Bayern München:

Bayern att vinna och hålla nollan gick hem förra helgen, men det var ärligt talat långt ifrån någon bekväm resa – trots 3-0-seger mot Hoffenheim. Precis som det sett ut flera gånger under säsongen så hade Bayern svårt att hantera motståndarnas omställningar och Hoffenheim skapade en hel del möjligheter och mycket väl kunde fått någon boll förbi Manuel Neuer.
Mot Werder Bremen brukar dock både Bayern München och Thomas Tuchel trivas utmärkt. Bayern är obesegrat i 32 raka matcher mot Bremen, med målskillnaden 100-21 på de matcherna, och det finns inget lag Tuchel besegrat fler gånger än just Werder Bremen.

Tuchel har dock lite orosmoln på Bayernhimlen inför den här matchen med flera defensiva frågetecken. Min-jae Kim och Noussair Mazraoui är redan borta på Asiatiska respektive Afrikanska mästerskapen och både Matthijs de Ligt och Dayot Upamecano har haft skadebekymmer i veckan, vilket kan tvinga Tuchel att kasta in Tottenham-lånet Eric Dier direkt i startelvan, trots att engelsmannen även han missat träningar på grund av födseln av hans förstfödda. Värt att kika startelvor här, med andra ord. Därtill är Serge Gnabry, Bouna Sarr och Tarek Buchmann skadade.

Werder Bremen:

Werder Bremen har kryssat tre raka matcher, senast borta mot Bochum, och Ole Werners lag är alltjämt utan seger på bortaplan där man är sämst i hela Bundesliga med tre inspelade poäng på åtta försök. Vi har redan varit inne på att Bremen brukar ha det tufft mot Bayern, och även om Bayern har diverse försvarsbekymmer får nog Werner ställa in sig på att det kan bli en tuff utmaning på Allianz Arena.

Werner får dessutom klara sig utan två nyckelspelare i Leonardo Bittencourt och Marvin Duksch, som båda är avstängda. Den sistnämnde är ett särskilt tufft avbräck då han är så oerhört viktig för Werder Bremens offensiv och står noterad för sju mål och fyra assist för 13:e-placerade Bremen. Dessutom är Naby Keita iväg på Afrikanska mästerskapen, Amos Pieper skadad och Leon Opitz och Milos Veljkovic osäkra.

Bayern gigantisk favorit

Bayern München är gigantisk favorit i det här mötet och ettan står till låga 1,08. Bayern vann höstmötet med 4-0, men jag hoppar handikappmarkanden här. Även om Bayern har lite frågetecken för ett gäng defensiva spelare så kan jag inte se annat än en matchbild där Bayern dominerar fullt ut på hemmaplan och att det kan bli bombardemang mot Werder Bremen-målet. Senast mot Hoffenheim hade Bayern 27 avslut (11 på mål). Bayern München över 8.5 skott på mål finns till 1,81 hos Expekt .
This is the stats tab
This is the post tip