Bayern München:

Bayern hade en näve på Champions League-finalen, bara för att så många gånger som tidigare få se Real Madrid i slutminuterna dra fram en vändning i just den turneringen. Bayern var tveklöst det näst bästa laget i Madrid även om man tog ledningen via ett mycket vackert mål från inhopparen Alphonso Davies. Manuel Neuer stod för flera vassa räddningar och Real kunde, och borde, ha fått mer utdelning innan Bayerns oväntade ledningsmål. Thomas Tuchel försökte kontrollera matchen och ge understöd till Joshua Kimmich – som hade oerhörda problem med Vinicius Jr – och gick på defensiven lite för snabbt, där bytet av Harry Kane kändes särskilt märkligt. Och så gick det som det gick: Den tidigare strålande Neuer tappade en retur till Joselu, som kort därefter även satte sitt andra och säkrade ett i slutändan välförtjänt finalavancemang för Real.

Så, vad gör Bayern nu? Säsongen är i ärlighetens namn över. Tuchel kommer lämna om två matcher och tränarjakten tycks inte gå toppen, med flera nej tack redan. Bayern har fortfarande andraplatsen att kämpa för, med två poäng ner till Stuttgart som man förlorade med 1-3 mot senast, men frågan är hur motiverande det är för Bayern att ladda om efter smärtan och kollapsen i Madrid. Harry Kane lär jaga nya mål – han är uppe på 36 på 32 matcher, men lär inte komma åt Robert Lewandowskis rekord – och startar förstås, men i övrigt är det värt att kika startelvan för att se eventuell rotation. På skadelistan finns Sacha Boey, Tarek Buchmann, Kingsley Coman, Raphaël Guerreiro, Bouna Sarr och troligtvis även Serge Gnabry, som klev av tidigt mot Real.

Wolfsburg:

Har med tre raka segrar klättrat till en tolfteplats i Bundesliga. Även om det ska mycket till, med tanke på hur många lag som behöver passeras, så är det ändå poängmässigt inom räckhåll att Wolfsburg utmanar om en Conference League-plats. Då måste dock Wolfsburg överkomma ett stort bekymmer – klubbens oförmåga att vinna i München. På 26 försök har Wolfsburg aldrig vunnit borta mot Bayern på Allianz Arena. Höstmötet slutade med Bayern-seger, 2-1.

Ralph Hasenhüttl har gjort det riktigt bra sedan han tog över tränarsysslan i Wolfsburg i mitten av maj, med fyra segrar och två förluster på sex matcher, vilket lyft vargarna från nedflyttningsstriden till en solid mittenplacering. Allt annat vore förstås en bonus. Mattias Svanberg är skadad, precis som Lukas Nmecha, men i övrigt ska Hasenhüttl ha samtliga spelare att tillgå.

Kan Bayern ladda om?

Hur motiverade är Bayern München och Tuchel att ladda om för en mer eller mindre betydelselös match i Bundesliga? Harry Kane lär jaga mål, och andraplatsen är fortfarande Bayerns att försvara, men det måste vara oerhört svårt att fokusera om efter besvikelsen i Madrid och med ligatiteln bortom räckhåll sedan länge. Det är ingen sits Bayern är vana vid. Jag nobbar raka ettan till 1,37 på uppstuds, hur som helst, även om Wolfsburg inte vunnit borta mot just Bayern. Ändå känns Wolfsburg +1.5 till 1,88 eller Båda lagen gör mål & Över 2.5 mål mer intressant till 1,78 hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip