Parallellt med Sveriges ödesmatch mot Österrike på Friends Arena pågår även en annan match i Grupp F där Belgien välkomnar Estland. Belgien toppar gruppen på tio inspelade poäng på fyra matcher – samma som tvåan Österrike – på bättre målskillnad.
Belgien bjöd inte på någon vidare klang- och jubelföreställning när man i lördags bortabesegrade Azerbajdzjan med 1-0, efter att Yannick Carrasco lite turligt gjort matchens enda mål.

Domenico Tedescos Belgien är i stora drag ett nytt lag, jämfört med den stjärnspäckade generation vi lärt känna de senaste åren, med Eden Hazard och övriga. Den känslan förstärks av att Thibaut Courtois och Kevin de Bruyne går skadade, och numera är det mer eller mindre bara Romelu Lukaku och Jan Vertonghen kvar från det som var Belgiens ”gyllene generation”. I stället har
Tedesco kastat in en drös nya förmågor, som gjort bra ifrån sig i kvalspelet så här långt. Lukaku är kvar som centralpunkt i anfallsspelet, där han fått sällskap av kvicka, tekniska förmågor som Johan Bakayoko, Loïs Openda, Jérémy Doku, Dodi Lukebakio, för att nämna några.

Belgien vann förra mötet mot Estland med 3-0 på bortaplan och vi vet förstås hur det såg ut senast för Estland, när Sverige körde över Thomas Haberlis lag med hela 5-0 i Tallinn i lördags. Det var islossning för Sverige, vars offensiv annars inte imponerat under det gångna året, och det estniska försvaret får nog inte en mycket enklare uppgift här. Belgien är det klart bättre laget och besitter en potent offensiv. Estlands försvar måste upp ett par nivåer om det inte ska rinna iväg.

Belgien storfavorit

Belgiens gjorde inte sin bästa insats mot Azerbajdzjan senast, men tog de tre poängen som krävdes. Domenico Tedescos lag har annars sett lovande ut under kvalspelet och jag tror Belgien höjer sig här på hemmaplan. Det är klasskillnad mellan lagen, vilket även syntes senast de möttes – när Belgien vann 3-0 i Tallinn. Estland skeppade in fem mot Sverige och får bekänna färg även här. Belgien bör vinna komfortabelt. Belgien -2.5 finns till 1,70 hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip