Belgien genomför sina sista EM-förberedelser mot Luxemburg, som för andra gången på ett par dagar ställs mot riktigt tufft motstånd.

 
Luxemburg mötte Frankrike tidigare i veckan och stod faktiskt upp riktigt bra mot en av de stora förhandsfavoriterna i EM. Luxemburg försvarade sig förtjänstfullt och med god organisation, och lyckades stundtals också vila med boll och hitta vägar igenom den franska återerövringspressen. Frankrike dominerade bollinnehavet kraftigt och styrde spelet, och vann till slut rättmätigt med 3-0 – men jag tycker Luxemburg kan vara stolta över insatsen.

Nu tror jag det kan bli en liknande matchbild mot ett EM-preppande Belgien. Domenico Tedesco har gjort ett bra jobb så här långt sedan han tog över det belgiska landslaget, och gjorde ett solitt EM-kval där man toppade Sveriges grupp. Tedesco har snabbat på generationsväxlingen och fått in en hel drös yngre förmågor som kommit in i laget och presterat fint. Romelu Lukaku är kvar som centralfigur i offensiven och vann kvalets skytteliga med 14 baljor. Lukaku flankeras dock av en drös tekniska speedkulor i namn som Lois Openda, Johan Bakayoko, Dodi Lukebakio, Jérémy Doku med flera. Jag tror det här kan bli en match där Belgien tillåts mycket boll och att dominera tillställningen mot ett välorganiserat Luxemburg som försöker tvinga brett – där mycket fokus kommer hamna på Belgiens skickliga 1v1-spelare längs kanterna. Frankrike skapade nio hörnor senast – Belgien lär komma upp i liknande i en snarlik matchbild. Belgien -5.5 hörnor finns till 1,82 hos Pinnacle .

This is the stats tab
This is the post tip