Högintressant match i Sveriges grupp där Belgien tar emot Österrike.

Belgien:

Sverige fick en riktigt tuff start på EM-kvalet när man föll med hela 3-0 hemma mot Belgien efter ett hattrick från Romelu Lukaku. Likaledes var det en smakstart på förbundskaptensuppdraget för Domenico Tedesco, som efter VM tog över den positionen från Roberto Martínez. Belgien var effektiva, Lukaku nyttjade chanserna han fick och Hertha Berlins doldis Dodi Lukebakio ställde till stora besvär för Sverige längs sin kant. Belgien följde därefter upp segern mot Sverige med att besegra Tyskland i en träningsmatch, 3-2.

Tedesco har fått en perfekt start på förbundskaptensuppdraget, men han har trots allt lite utmaningar att reda ut i ett Belgien som genomgår något av en generationsväxling efter ”Den gyllene generationen”, som inte lyckades leda De röda djävlarna till några stora internationella framgångar. I truppen finns fortfarande rutinerade rävar som Thibaut Courtois, Jan Vertonghen och Lukaku – med över hundra landskamper innanför västen – samt Yannick Carrasco, Youri Tielemans och Michy Batshuayi, men i övrigt är det en hel del nya namn i Tedescos trupp.

Storstjärnan Kevin De Bruyne gick sönder i Champions League-finalen och missar här, vilket är ett gigantiskt avbräck. Dessutom saknas Leandro Trossard, vilket sätter ett litet frågetecken för offensiven – och Lukaku visade i inhoppet i CL-finalen att han inte riktigt flyger fram för tillfället. Det ska bli intressant att se hur Tedesco formerar sitt lag, men det kommer inte vara ett lika namnkunnigt lag som de senaste åren. Amadou Onana är skadad, Charles De Katelaere och Romeo Lavia inte uttagna och i truppen finns nya namn som Arnaud Bodart, Ameen Al-Dakhil, Olivier Deman och Mike Tresor.

Österrike:

Österrike värmer upp inför tisdagens match mot Sverige med ännu en tuff EM-batalj. Jag gillar det här österrikiska laget och tror det finns god grund för att nå bra resultat under Ralf Rangnicks ledning och man har inlett kvalspelet övertygande med dubbla segrar: 4-1 mot Azerbajdzjan och 2-1 mot Estland.

Det har strulat lite transportmässigt för Österrike, som tvingades ställa in fredagens presskonferens efter att flygplanet till Bryssel försents med fyra timmar på grund av tekniskt strul. Det lär inte påverka förberedelserna, men berövar oss möjligheten att höra Rangnick och David Alabas tankar inför matchen.

Lagkapten Alaba är med i truppen och lär leda backlinjen, där vi bland annat finner Maximilian Wöber. Mittfältet är lagets absoluta styrka och nyckeln i den intensiva vertiaklfotboll som gegenpressing-professorn Rangnick vill implementera, och där har vi duktiga spelare och energiknippen som Marcel Sabitzer och Konrad Laimer, som nyligen blev klar för Bayern München. Jag gillar det jag sett av RB Leipzigs Xaver Schlager och i offensiv väg finns veteranen Marko Arnautovic, Freiburgs Michael Gregoritsch och Hoffenheims unge Christoph Baumgartner. Ett intressant lag, tycker jag.

Österrike kan ställa till det för Belgien

Belgien är storfavorit inför det här mötet, men med avbräcken Belgien har i truppen är 1,67 på ettan ett avslag för mig. Österrike har en bra trupp och något på gång med Rangnick och jag tror absolut att man kan störa Belgien. Österrike +1.0 finns till 1,72 hos Expekt . Även överspelet/båda lagen gör mål kan vara intressant.
This is the stats tab
This is the post tip