Det är en hel del avbräck när Belgien tar emot Schweiz på Kung Baudouin-stadion i Nations League. Det är andra matchen för båda lagen, som tidigare har slagit Island. Marknaden har Belgien som favoriter till cirka 1.50 i odds och visst borde belgarna vinna ett sådant möte två gånger på tre försök. Det tippas också bli en målrikt möte, med tanke på att Belgien vann med 3-0 mot Island och Schweiz hela 5-0 mot Island. Båda lagen är offensivt skickliga och ska ha mycket goda chanser att göra mål.

Belgien är stekheta och har hela 9-0 i målskillnad på de tre senaste landskamperna. Senast de misslyckades att göra mål var mot Frankrike i 0-1 förlusten i VM och innan dess hade Belgien gjort mål mot allt och alla. Roberto Martinez spelar med tre anfallare på planen och de gjorde det allt som oftast riktigt bra också. Med Hazard-Mertens-Lukaku på topp kan vi räkna med att det återigen blir mål när Belgien ställs mot Schweiz för andra gången.

Deras enda tidigare inbördes möte spelades under år 2016 och slutade 2-1 till Belgien. Till detta möte kommer Belgien utan mittbacks generalen Jan Vertonghen och mittfältaren Kevin De Bruyne, samt att högerbacken Thomas Meunier, till vardags i Paris Saint-Germain, känner sig kroniskt trött. Det återstår att se om en sliten Meunier finns med i Belgiens startelva, men han är tveksam till start. Det innebär defensiva avbräck för Belgien, som Schweiz kommer att ta vara på.

Schweiz trivs mot lag som tokanfaller, då de är vassa i omställningar och grymma på kontringar. Då är Schweiz alltid på alerten och utnyttjar ytorna som skapas bakåt. Det stormade en del kring Schweiz under VM, där Granit Xhaka och Xherdan Shaqiri straffades för att de firade sina mål mot Serbien med att göra en "dubbelörn" som gest. Vladimir Petkovic har inte tagit ut mittfältarna Blerim Dzemaili, Valon Behrami, Gelson Fernandes och anfallaren Josip Drmic men det är fortfarande gott om bra offensiva kvalitéer i truppen för att kunna utmana Belgien och framförallt göra mål på dem.

Spelarna i Schweiz har pratat igenom incidenterna efter VM och har lyckats lägga det bakom sig. Med resultatet 6-0 i Nations League-premiären mot Island har Schweiz lyft sig igen och ska spräcka Belgiens nolla, med den formen och målproduktionen som råder. Därmed finner jag ett stort värde i att båda lag gör mål i matchen och lägger ett spel till 1.75 i odds. Oddset kan hittas hos 888sport , LeoVegas och Unibet .

---
Preliminär startelva Belgien: Thibaut Courtois, Toby Alderweireld, Thomas Vermaelen, Vincent Kompany, Axel Witsel, Yannick Ferreira-Carrasco, Nacer Chadli, Youri Tielemans, Romelu Lukaku, Eden Hazard & Dries Mertens.

Preliminär startelva Schweiz: Yann Sommer, Manuel Akanji, Michael Lang, Ricardo Rodriguez, Fabian Schaer, Breel Embolo, Granit Xhaka, Steven Zuber, Denis Zakaria, Xherdan Shaqiri & Haris Seferovic.
---

This is the stats tab
This is the post tip