Speltips Belgien - Wales

Landslagsfotboll!

Belgiens gyllene generation som hade så otroligt höga förväntningar på sig bär den kom fram har faktiskt inte fått ut maximalt av all den kvalité som finns. Denna unga generation börjar nu faktiskt bli till åren och har hittills endast en bronspeng att stoltsera med.

Belgien - Nederländerna 1-4
Belgien - Polen 6-1
Wales - Belgien 1-1
Polen - Belgien 0-1

Belgien har med ovanstående resultatrad placerat sig på en andra plats i deras Nations League grupp, tre poäng efter ledande Nederländerna.
Med spelare som Kevin De Bruyne, Eden Hazard och Dries Mertens finns det fortfarande en ohygglig mängd kvalité, och numera mer blandat med rutin än med fart och fläkt, vilket jag i ärlighetens namn inte behöver vara speciellt dåligt för Roberto Martinez och hans mannar.

Polen - Wales 2-1
Wales - Nederländerna 1-2
Wales - Belgien 1-1
Nederländerna - Wales 3-2

Wales har haft det tuffare. Med endast en inspelad poäng på de fyra inledande matcherna i Nations League ligger man pyrt till inför denna avgörande samling. Trots detta tycker jag ändå att Wales har en trupp med en rätt fin blandning av spännande spelare och rutin. Gareth Bale finns fortfarande där och är uttagen till denna samling, samtidigt som Brennan Johnson och Ethan Ampadu kommer till samlingen i gott slag.

Belgien är definitivt favoriter här, men där ser jag inte riktigt något värde. Däremot har både Belgien och Wales gjort mål i varje match hittills i gruppen, och i 7 av 8 matcher lagen kombinerat har båda lagen gjort mål när slutvisslan ljuder.

Därför blir mitt spel BLGM till fina 2.10 hos Pinnacle .

---
Förväntad startelva Belgien:
Courtois - Vetonghen, Alderweireld, Boyata - Carrasco, Tielemans, Witsel, Castagne - Hazard, Bathuayi, De Bruyne.

Förväntad startelva Wales:
Hennessey - Ampadu, Rodon, Davies - Williams, Morrell, Smith, Norrington-Davies - Bale, James - Moore.
---

This is the stats tab
This is the post tip