Benevento gästas av Lecce hemma på Stadio Ciro Vigorito under fredagskvällen och detta i italienska Serie B som smygstartar omgång tre med en match under fredagskvällen.

Värdarna har startat seriespelet med en seger och en förlust. Vinsten kom här på hemmaplan där de i premiären slog Alessandria med 4-3. I omgången därpå gästade degraderade Parma på Stadio Ennio Tardini och då blev det förlust mot fjolårets Serie A-lag med 1-0. Nu under landslagsuppehållet genomfördes en träningsmatch mot ett reservbetonat Napoli och den tillställningen tog de hem genom en 5-1-seger.

Gästerna kommer även dem närmast från en träningsmatch och för deras del blev det seger med 3-2 mot Citta di Fasano. Vad gäller ligaspelet har Lecce i premiären förlorat med 3-0 på bortagräs mot Cremonese och i omgång två spelade de 1-1 hemma mot Como. En poäng på två framträdanden alltså och detta med 1-4 vad gäller målskillnad.

Nu ställs de mot en tuff prövning mot ett Benevento som även dem trillade ur Serie A i fjol och givetvis är siktet inställt på en snabb comeback till det italienska finrummet.

SPELTPS
Jag tror på en målglad match där Lecce lär vilja ta säsongens första seger för att haka på uppåt i tabellen. Samtidigt har Benevento visat prov på en vass offensiv, så att denna match blir sevärd och målrik är något jag väljer att kliva in på.

Över 2,5 mål i matchen till 1.86 hos Bethard blir spelet.

Vad tror ni?

@JV89__ på Twitter.

This is the stats tab
This is the post tip