Benevento har en tuff uppgift framför sig hemma på Municipal Stadium Ciro Vigorito när de gästas av Roma i den italienska Serie A. Dels är formen sådär, då Benevento har plockat tre poäng på de fem senaste matcher. Dels så har Roma haft det lätt mot svagare motstånd och lyckats vinna nästan alla sådana matcher. Därtill börjar Roma få tillbaka offensiva nyckelspelare i startelvan. Då Benevento fortsätter att slita hårt i försvaret kommer det bli oerhört svårt att hålla tätt bakåt mot Roma.

Benevento har släppt in flest mål i ligan efter tabelljumbon Crotone och Parma, som ligger nästsist i tabellen. Ännu är inte Benevento indragna i bottenstriden, då laget ligger nio poäng ovanför nedflyttningen, men formen är oroväckande - speciellt försvaret som har läckt in 42 mål på 22 matcher. I samtliga åtta senaste ligamatcher har det blivit baklängesmål och framåt har Benevento nätat ett mål per match, i snitt, på de fem senaste matcher. Mot topplagen har Benevento haft det tufft, som nyligen mot Inter där resultatsiffrorna skrevs till 0 - 4, och innan dess mot Atalanta med 1 - 4 och Milan med 0 - 2. Det är inget vidare.

Roma, å ena sidan, har haft det tufft mot de bästa lagen i Serie A, men, å andra sidan, knappt haft några bekymmer alls med att slå de sämre lagen. Detta mönster har lett Roma till en tredje plats i tabellen där de, inför omgången, har sju poäng upp till tabellettan Inter och tre poäng ner till tabellfemman Napoli. Så Roma har en Champions League plats och allt i sina händer för att se till att behålla den. Senast blev det en enkel 3 - 0 seger mot Udinese i ligan och därefter 2 - 0 mot Braga i Europa League.

De offensiva krafter i Roma är många där toppanfallaren Edin Dzeko har rökt fredspipa med tränaren Paulo Fonseca och får återigen spela med laget. Den offensiva yttern Pedro var tillbaka från skadan senast, hoppade in och gjorde det sista målet mot Udinese, samt att kollegorna Lorenzo Pellegrini och Henrikh Mkhitaryan har haft lysande säsong. Bakom dem finns också mittfältaren Jordan Veretout som på 21 matcher har nätat 9 mål och bidragit till 2 assister. Romas offensiv är därmed blytung.

Jag har svårt att se Beneventos sårbara defensiv och dåliga form lyckas bryta Romas offensiva framfart i Serie A.

Därmed spelar jag på att Roma vinner med fler än ett måls marginal, men slänger in en försäkring om de bara vinner med ett mål. Spelet blir alltså Roma asiatisk handikapp -1, vilket innebär en förlust vid oavgjort eller en Benevento seger, pengarna tillbaka vid seger med ett mål för Roma (1–0, 2–1, etc.) och vinst vid en Roma seger med två eller fler måls skillnad (2–0, 3–1, etc.).

Speltips Benevento - Roma:
2 asian -1. Odds 1.89 hos bet365 .

bet365 livestreamar matchen.

---
Bekräftad startelva från Sportsgambler.com - Benevento:
Lorenzo Montipo, Federico Barba, Kamil Glik, Daam Foulon, Fabio Depaoli, Nicolas Viola, Pasquale Schiattarella, Perparim Hetemaj, Gianluca Caprari, Artur Ioniță & Gianluca Lapadula.

Bekräftad startelva från Sportsgambler.com - Roma:
Pau Lopez, Gianluca Mancini, Federico Fazio, Bruno Peres, Rick Karsdorp, Gonzalo Villar, Jordan Veretout, Leonardo Spinazzola, Lorenzo Pellegrini, Henrikh Mkhitaryan & Borja Mayoral.
---

This is the stats tab
This is the post tip