Efter att ha vunnit samtliga gruppspelsmatcher ställs Ajax mot Benfica i åttondelsfinalen i Champions League. Det första av två möten spelas på Estadio da Luz. Det spelar inte roll för Ajax. De har varit lika brutala på hemmaplan som på bortaplan. Både i Champions League och i Eredivisie. Formen är helt på topp, med målskyttar i världsklass, som inte ska ha några bekymmer att fortsätta imponera i den finaste turneringen. Odds på att Ajax tar kommandot och vinner det första mötet är på tok för högt.

Efter cupförlusten mot ärkerivalerna Porto, i slutet av år 2021, fick tränaren Jorge Jesus avgå. Eloge till honom ändå för att ha tagit klubben till slutspelet i Champions League. Nelson Verissimo har fått ta över. Dock har det ännu inte blivit den effekt som klubben hade hoppats på. En blandad kompott. I ligaspelet har det blivit fem segrar på tio omgångar. I den senaste omgången tappade de en 2 - 0 ledning till 2 - 2 mot Boavista. Benfica är trean, med 12 poäng upp till Porto. Något ligaguld blir det inte. I Champions League kom de tvåa bakom Bayern München, som de förlorade två gånger om mot. Darwin Nunez är het på topp.

Dock är ingen spelare så het i Champions League som Sebastien Haller, som har nätat 10 gånger. Flest av alla. Även i Eredivisie leder han skytteligan med 16 mål. Tränaren Erik ten Hag, som är eftertraktad av Manchester United, har byggt ett starkt lag som är kapabla till att slåss om Champions League titeln. I gruppspelet besegrades Dortmund, Sporting och Besiktas, i samtliga matcher. I hemlandet har det blivit 18 segrar på 23 omgångar. Målskillnaden 70:5 är helt brutal. I den senaste omgången var det mittbacken Jurriën Timber som blev matchhjälten i segern över Willen II. På ett eller annat sätt går Ajax segrandes ur dueller.

Då Ajax är vattentäta i försvaret och samtidigt sprayar in mål är känslan att Benfica väger på tok för lätt för att stoppa dem.

Jag tar en tydlig ställning och lägger ett spel på att Ajax inleder slutspelet med att ta en rak seger över Benfica i Lissabon.

Speltips Benfica - Ajax:
2. Odds 1.82 hos Nordicbet & Betsafe .

---
Preliminär startelva - Benfica:
Odisseas Vlachodimos, Alex Grimaldo, Jan Vertonghen, Nicolas Otamendi, Valentino Lazaro, Everton, Adel Taarabt, Julian Weigl, Rafa Silva, Roman Yaremchuk & Darwin Nunez.

Preliminär startelva - Ajax:
Remko Pasveer, Daley Blind, Lisandro Martinez, Perr Schuurs, Noussair Mazraoui, Steven Berghuis, Edson Alvarez, Davy Klaassen, Dusan Tadic, Antony & Sebastien Haller.
---

TV: Champions League på Europatipset!






This is the stats tab
This is the post tip