I den andra omgången av gruppspelet i Champions League tar Benfica emot FC Barcelona på Estadio da Luz i Lissabon. Marknaden erbjuder jämna vinnarodds och ser på mötet som vidöppet. Varken Benfica eller Barcelona har lyckats näta i sina respektive premiärer. För Benfica blev det mållöst mot Dynamo Kiev. För Barcelona blev det förlust på Camp Nou mot Bundesliga-mästarna Bayern München. Inget talar direkt för någon målfest i detta tuffa mötet, som mycket väl kan bli målsnålt.

Benfica har fått en perfekt start på säsongen. I portugisiska Primeira Division har de tagit full pott efter sju omgångar. Endast fyra mål har släppts in. Försvaret har hållit en världsklass. Detta visade de även i Ukraina mot Dynamo Kiev. Benfica skapade mest men klarade inte av att bryta ner motståndarna. De har tagit sig till gruppspelet genom att slå ut Spartak Moskva och PSV i kvalet. Bredden i offensiven är stor med nyförvärvet Roman Yaremchuk, som har nätat fyra gånger i ligan, precis som Darwin Nunez.

Ändå kommer det att krävas mycket för att bryta ner stormakten Barcelona. Trots att det blev tre insläppta mål mot ett av världens bästa fotbollslag, i form av Bayern München, så är det svårt att göra mål på Barca. I de två senaste ligamatcherna har de lyckats hålla nollan mot Cadiz och Levante. Trycket är stort på tränaren Ronald Koeman, som har tappat Leo Messi till PSG och Antoine Griezmann till Atletico Madrid. Ersättarna Memphis Depay och Luuk de Jong nätade senast men håller inte samma nivå.

Till denna match får Benfica tillbaka försvararen Lucas Verissimo från avstängning, som får bilda en backlinje ihop med formstarka Nicolas Otamendi och Jan Vertonghen. Ett stort avbräck är att Haris Seferovic fortsatt befinner sig i sjukstugan. I Barcelona är anfallarna Sergio Agüero, Ousmane Dembele och Martin Braithwaite fortsatt skadade samt ytterbacken Jordi Alba. Benfica har vunnit samtliga hemmamatcher denna säsong, i alla tävlingar, men får ett rejält test när Barca kommer på besök.

Känslan är att detta blir en försiktig tillställning, där båda lagen undviker misstag till varje pris. En stängd match är att vänta. Eftersom båda lagen har visat prov på lysande försvar borde mötet inte sluta med fler än två insläppta mål totalt, i mitt tycke.

Speltips Benfica - Barcelona:
Under 2,5 mål. Odds 2.05 hos Snabbare & Hajper .

---
Preliminär startelva - Benfica:
Odysseas Vlachodimos, Lucas Verissimo, Nicolas Otamendi, Jan Vertonghen, Pizzi, Julian Weigl, Joao Mario, Alex Grimaldo, Rafa Silva, Roman Yaremchuk & Darwin Nunez.

Preliminär startelva - Barcelona:
Marc-Andre Ter Stegen, Oscar Mingueza, Gerard Pique, Ronald Araujo, Sergino Dest, Frenkie de Jong, Sergio Busquets, Pedri Gonzalez, Philippe Coutinho, Luuk de Jong & Memphis Depay.
---

This is the stats tab
This is the post tip