Stormakten Liverpool reser till Estadio da Luz i Lissabon för att ta sig an Benfica i den första av två kvartsfinaler i Champions League. Frågar man Liverpool fansen så är de flesta överens om att motståndarna är den bästa möjliga lottningen - med tanke på vilka lag som finns kvar i slutspelet. Benfica ska givetvis inte underskattas, efter att ha slagit ut de holländska mästarna Ajax i åttondelsfinalen. Dock räcker de inte till mot Liverpool, som är ett av världens bästa fotbollslag, som dessutom är i toppslag.

Efter att ha spelat 2 - 2 på hemmaplan såg det mörkt ut för Benfica inför returen på Amsterdam Arena mot Ajax. Anfallsstjärnan Darwin Nunez, med 21 mål i Liga Portugal, blev matchhjälten när han nickade in det enda målet - hans fjärde i turneringen. Mer än så skapade inte Benfica, som inte alls förtjänade avancemanget. I hemlandet ligger de på en tredje plats i tabellen, bakom FC Porto och Sporting i toppen, som är en bit ifrån. I den senaste omgången blev det en 2 - 3 förlust hemma mot Braga.

Liverpool är kanske i den bästa formen någonsin. Under sina 17 senaste matcher, i samtliga tävlingar, har de vunnit alla matcher utom returen på Anfield mot Inter. Då hade Liverpool redan besegrat de italienska Serie A mästarna på San Siro med 2 - 0. I Champions League blev det full pott i gruppspelet där La Liga mästarna Atletico Madrid, FC Porto och AC Milan besegrades, två gånger om. I Premier League har Liverpool tio raka ligasegrar, där Mohamed Salah, Diogo Jota och Sadio Mane är i högform.

Egentligen är det ingenting som talar för att Benfica ska skrälla och få med sig något mot giganterna. Därmed blir det ett spel på att Liverpool vinner matchen med -1 mål på asiatiskt handikapp. Insatsen återbetalas vid en seger med just ett mål. Förlust vid en Benfica seger eller oavgjort i matchen. Vinst vid en Liverpool seger med fler än ett mål i skillnad, som 2 - 0, 3 - 1, etc.

Speltips Benfica - Liverpool:
2 asian -1. Odds 1.65 hos Pinnacle .

---
Preliminär startelva - Benfica:
Odisseas Vlachodimos, Alex Grimaldo, Jan Vertonghen, Nicolas Otamendi, Gilberto Junior, Rafa Silva, Joao Mario, Julian Weigl, Everton, Darwin Nunez & Roman Yaremchuk.

Preliminär startelva - Liverpool:
Alisson Becker, Trent Alexander-Arnold, Joel Matip, Virgil Van Dijk, Andy Robertson, Jordan Henderson, Fabinho, Thiago, Diogo Jota, Sadio Mane & Mohamed Salah.
---

TV: Champions League och jackpot ikväll!





This is the stats tab
This is the post tip