SVERIGES BÄSTA STARTBONUS - Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365 .

Finalen i Taça de Portugal, den portugisiska cupen, spelas på Estádio Cidade de Coimbra, där Académica spelar sina hemmamatcher. Finalisterna är Benfica och Porto, som slutade som tabelltvåan och tabellettan i Primeira Liga. Marknaden anser att det är nästan ett helt öppet möte och det är jag oenig kring. I mitt tycke är Porto givna favoriter till att vinna turneringen.

Allting talar för att Porto ska vara givna favoriter. Benfica må ha vunnit flest cuptitlar, om vi räknar med 40-talet. Det gör inte jag. Jag går på form, spelartruppen och hur lagen har presterat på sistone - när det väl har gällt och när lagen har spelat med sina bästa startelvor. Då är Porto det bättre laget, som dessutom har vunnit båda O Clássico denna säsong. Porto vann först bortamötet mot Benfica med 2 - 0 och sedan hemmamötet med 3 - 2. I båda matcherna spelade Porto bättre fotboll, enligt mig.

Porto vann ligan med fem poäng före Benfica. Porto gjorde fler mål och släppte in färre mål totalt. Både Portos offensiv och defensiv är bättre än Benficas. Porto har betydligt namnstarkare spelare i truppen och när det väl gäller brukar de storspela och vinna med stora siffror. Deras senaste ligamatch blev en förlust borta mot Braga, men då var ligan redan avgjord samt att tränaren Sergio Conceicao roterade i ligan och vilade spelare till just denna cupfinal. Porto har inget Europa spel att tänka på.

Detta har inte Benfica heller. Så detta blir den sista matchen även för Benfica, som avslutade ligan starkt med fyra segrar och ett kryss, även om dessa kom mot mindre bra lag utom Sporting. Dessförinnan hade Benfica två förluster mot mittenlagen Santa Clara, som nätade fyra gånger på Benfica och mot Maritimo. I cupen har Benfica vunnit samtliga möten utom det sista borta mot Famalicao, som slutade 1 - 1, men då hade Benfica redan vunnit hemmamötet med 3 - 2 och gick vidare på det sättet.

Även Porto har vunnit samtliga cupmatcher, utom bortamötet mot Academico Viseu som slutade 1 - 1. Till skillnad från Benfica som oftast vann med ett måls marginal har Porto storsegrar, som i semin mot just Academico Viseu på hemmaplan med 3 - 0. Då jag anser att Porto har en bättre spelare på samtliga positioner i startelvan är de givna favoriter för mig att ta hem cuptiteln. Matchen spelas utan publik. Mitt spel blir att Porto lyfter bucklan och inkluderar fulltid, eventuell övertid och eventuella straffar.

Speltips Benfica - Porto:
Porto vinner turneringen - odds 1.80 hos bet365 .

---
Preliminär startelva - Benfica:
Odysseas Vlachodimos, Tomas Tavares, Ruben Dias, Jardel, Andre Almeida, Julian Weigl, Gabriel Appelt, Pizzi, Rafa Silva, Chiquinho & Carlos Vinicius.

Preliminär startelva - Porto:
Agustin Marchesin, Wilson Manafa, Chancel Mbemba, Pepe, Alex Telles, Otavio, Mateus Uribe, Danilo Pereira, Jesus Corona, Moussa Marega & Tiquinho Soares.
---

This is the stats tab
This is the post tip