Två formstarka lag drabbas samman i den sista Champions League kvalrundan när Benfica ställs mot PSV. Det första av två möten spelas på Estadio da Luz i Lissabon, där marknaden har Benfica som en liten favorit till seger. Benfica är 100 procentiga, efter att ha vunnit samtliga fyra tävlingsmatcher denna säsong. Det är även PSV, med sex raka segrar. Benfica är ändå stået vassare. På hemmaplan ska de ha minst en 50 procentig chans att ta en fördel i kvalfinalen genom att besegra PSV.

På grund av en bättre rankning har Benfica bara mött ett lag i kvalet till Champions League. Det var Spartak Moskva som man besegrade två gånger om med siffrorna 2 - 0. Ligaspelet började med en 2 - 1 bortaseger över Moreirense innan det blev en enkel 2 - 0 hemmavinst över Arouca. Där kunde Benfica spara mycket krafter då man fick spela med en man mer redan efter åtta minuter. Benfica hade 2 - 0 i paus, efter mål av Luca Waldschmidt och Roman Yaremchuk, och spelade bara av ligamatchen.

PSV inledde säsongen med att krossa formlösa Galatasaray med hela 5 - 1 i Nederländerna. I Turkiet blev det 2 - 1. Därefter slog man ut Midtjylland med 3 - 0 hemma och 1 - 0 i Danmark. PSV vann den holländska supercupen mot Ajax med 4 - 0, efter ett rött kort för Ajax strax innan pausvilan. I Eredivisie premiären blev det en bortaseger med 2 - 0 över Heracles, där Bruma och Noni Madueke nätade, trots att PSV valde att vila och bänka ett par spelare, för att ha dem pigga och fräscha till detta möte.

Båda lagen har varit framgångsrika i sina anfallsspel och nätat i massor inledningsvis. Då Benfica är extremt hemmastarka, i alla tävlingar, tar jag en tydlig ställning och spelar på att de går segrandes ur den första duellen genom att ta en rak seger i matchen.

Speltips Benfica - PSV:
1 - odds 2.25 hos Unibet , 888sport & LeoVegas .

---
Bekräftad startelva - Benfica:
Odysseas Vlachodimos, Diogo Goncalves, Nicolas Otamendi, Lucas Verissimo, Morato, Julian Weigl, Joao Mario, Alex Grimaldo, Roman Yaremchuk, Rafa Silva & Pizzi.

Bekräftad startelva - PSV:
Joel Drommel, Phillipp Mwene, Andre Ramalho, Olivier Boscagli, Philipp Max, Ibrahim Sangare, Marco Van Ginkel, Noni Madueke, Mario Götze, Cody Gakpo & Eran Zahavi.
---

This is the stats tab
This is the post tip