Inför returen på Estadio da Luz i Lissabon har Benfica kopplat ett rejält grepp mot Spartak Moskva, i den tredje Champions League omgången. Benfica var det klart bättre laget i Ryssland och fick med sig resultatet då man vann med 2 - 0. Efter en målllös första halvlek small det till i den andra med mål av Rafa Silva och Gilberto. Vinnaren av detta möte får möta vinnaren PSV Eindhoven eller Midtjylland, i den sista kvalomgången. Det ser oneckligen ut att vara Benfica som drar det längsta strået.

Även om Benfica kontrollerade helt det första mötet, med ett bollinnehav på 60 % så började mötet trögt där båda lagen kände på varandra. I den andra halvleken satte Benfica in en högre växel och sedan var det klappat och klart. Trots att anfallaren Haris Seferovic fick utgå tidigt visade Benfica vilken bredd det finns i truppen, som levererade. Det gjorde de även i helgen när portugisiska Primeira Liga startade. Benfica vann sin premiär med 2 - 1 borta mot Moreirense, där flera spelare vilades till returen.

Jordan Larssons Spartak Moskva har inte fått någon lysande start på säsongen. Det är inte bara i Champions League som det har gått dåligt, utan även i ryska Premjer Liga. Efter att ha förlorat premiären och sedan vunnit en match, med nöd och näppe, därefter förlorade man mot Benfica i Champions och sedan ytterligare en ligamatch, hemma mot Nizhny Novgorod med 1 - 2. Reduceringsmålet gjordes av Ezequiel Ponce, som var tillbaka från spel i OS med Argentina, med fem minuter kvar av matchen.

Egentligen är det ingenting som talar för att Spartak Moskva ska klara av att vända på steken. De måste gå till attack för att hämta upp ett tvåmåls underläge och riskerar att bli straffar med ett och ett annat mål i baken. Det blir inte heller lättare utan den tidigare Chelsea spelaren Victor Moses, som utgick skadad senast. Målvakten Aleksandr Selikhov och försvararen Pavel Maslov är också i sjukstugan. På hemmaplan är Benfica dessutom brutala i tävlingssammanhang och kan vinna detta med stora siffror.

Därmed spelar jag på att Benfica vinner med fler än ett måls marginal, men slänger in en försäkring om de vinner med just ett mål. Spelet blir alltså Benfica asiatisk handikapp -1, vilket innebär en förlust vid oavgjort eller en Spartak Moskva seger, pengarna tillbaka vid seger med ett mål för Benfica (1–0, 2–1, etc.) och vinst vid en seger med två eller fler måls skillnad (2–0, 3–1, etc.).

Speltips Benfica - Spartak Moskva:
1 asian -1. Odds 1.88 hos bet365 .

---
Bekräftad startelva - Benfica:
Odysseas Vlachodimos, Lucas Verissimo, Nicolas Otamendi, Jan Vertonghen, Alex Grimaldo, Diogo Goncalves, Joao Mario, Julian Weigl, Pizzi, Rafa Silva & Goncalo Ramos.

Bekräftad startelva - Spartak Moskva:
Aleksandr Maksimenko, Nikolai Raaskazov, Georgij Dzjikija, Samuel Gigot, Ayrton Lucas, Aleksandr Lomovitski, Roman Zobnin, Nail Umyarov, Jordan Larsson, Ezequiel Ponce & Zelimkhan Bakaev.
---

This is the stats tab
This is the post tip