På Estadio do Sport Lisboa e Benfica spelas ett möte i toppen av Primeira Liga tabellen där tabelltvåan Benfica tar emot Vitoria Guimaraes som inför omgång 32 ligger på sjunde plats. Benfica har med tre omgångar kvar 8 poäng upp till ledarna Porto, som är glödheta med fyra raka segrar och inte tänker tappa bort denna stora ledning. Vitoria Guimaraes har fortfarande en liten chans till Europa League kval, men det är 4 poäng upp till den femte platsen och då krävs det till och med en seger i detta möte.

Med största sannolikhet stannar Benfica på andra plats i tabellen och får försöka kvala in till Champions League. Under sig har de Sporting, som har 9 poäng mindre, så det finns inga hot. Därmed kan Benfica spela avslappnat, vilket de också har gjort på sistone då Porto har varit för svåra att hinna ikapp. Det har blivit blandat resultat som följd med en hel del målrika matcher, som bland annat 3 - 4 förlusten hemma mot Santa Clara. Benfica har släppt in mål i samtliga fem senaste matcher och endast misslyckats göra mål i bortamötet mot Maritimo, som slutade 0 - 2. Formen är fin och mål ska de göra på Vitoria Guimaraes.

Gästerna Vitoria Guimaraes har också blandat och gett med två segrar, ett kryss och två förluster på sistone. I samtliga dessa fem senaste matcher har Vitoria Guimaraes lyckats göra mål. Som motstånd har Vitoria Guimaraes mött Moreirense, Braga, Vitoria Setubal, Portimonense och Gil Vicente. Mot bottenlagen som Vitoria Setubal och Portimonense har Vitoria Guimaraes till och med lyckats hålla nollan, men inte när de har mött bättre motstånd. Jag tvivlar på att de gör det heller mot Benfica borta.

Då båda lagen har varit väldigt framgångsrika i sina offensiv och lyckats göra en massa mål i många av sina senaste matcher finner jag ett stort värde i att båda lagen lyckas åtminstone göra minst ett varsitt mål i matchen till nästan dubbla pengar.

Speltips Benfica - Vitoria Guimaraes:
Båda lagen gör mål - odds 1.91 hos Bethard , SpeedyBet & FastBet .

---
Bekräftad startelva - Benfica:
Odysseas Vlachodimos, Nuno Tavares, Jardel, Ruben Dias, Andre Almeida, Gabriel Appelt, Julian Weigl, Franco Cervi, Chiquinho, Pizzi & Carlos Vinicius.

Bekräftad startelva - Vitoria Guimaraes:
Douglas Jesus, Falaye Sacko, Frederico Venancio, Easah Suliman, Florent Hanin, Andre Andre, Mikel Agu, Denis Poha, Marcus Edwards, Bruno Duarte & Ola John.
---

This is the stats tab
This is the post tip