Äntligen dags för slutspel och den s.k. "wild card weekend". Första matchen ut är inte helt lättlöst även om Bengals är klara favoriter. Det bör noteras att Bengals inte vunnit en playoff-match på 31 år (!). När du sedan kollar Raiders stats säger den 19 år. Kontentan är att en fan-base kommer bli himla glad.

Bengals har sett bra ut på slutet och är favoriter idag. MEN de har inte vunnit en slutspelsmatch sedan Sinead O'Connor var listetta med "Nothing compares 2 u" 1991. Det är ingen slump. Samtidigt har jag en slags rå känsla över att Raiders inte kommer vika ner sig, samtidigt får laget tillbaka hela sin offensiva treenighet med QB Carr, RB Jacobs och TE Waller. De är ruggigt svåra att slå. Jag säger varning utfärdad även om Bengals skall vara favoriter.

Jag kommer spela Raiders +6,5 till oddset 1,79 hos Pinnacle .

Värt att notera:

1. Raiders QB Carr slutar aldrig att förvåna. Han är i delad ledning med Rams Stafford gällande game-winning-drives sedan 2014. Hela 30 st. Notera det.

2. Raiders är som sagt underdogs och det behöver inte vara helt iskallt. QB Carr började stekhett, men siffrorna bleknade på slutet, men när du ser igenom all statistik har Carr levererat när det har behövts. Vädret kommer också bli en faktor och Carr är ökänd att spela sådär när det blir för kallt, MEN allt detta till trots; Raiders har överkommit så otroligt mycket strul internt att omklädningsrummet är "stenhårt" och tror enormt mycket på sig själva. Jag säger pass på.

3. Raiders har 23-12 på Bengals, men Bengals har vunnit fyra av de fem senaste.

4. Bengals har en ruggig WR-trio som gått från klarhet till klarhet, där Ja'Marr Chase kan bli årets rookie. Mäkta imponerad över hur moget han beter sig på planen och kemin mellan QB Burrow och WR Chase har funnits där sedan skoltiden.

5. QB Burrow snittar 8,9 passing yards per försök. Med den statistiken är han nr 1 i hela NFL. Han kastade för 1 476 yards med en completion rate som berättade 75% med 11 touchdowns och ingen interception. Det ger honom en QB-rating som förkunnar 134,9. Killen är i form. Han är en av ligans bästa när han får chansen att spela mot s.k. man-coverage. Noteras bör att Raiders spelar zone defense. Ha det i åtanke.

6. Raiders Maxx Crosby kommer att möta Bengals RT och det är dessvärre Bengals svagaste punkt. Crosby har varit ett monster i år. Han ledde NFL i antal pressures över säsongen (101). Varför Bengals är svaga här beror på att ordinarie starter Reiff är skadad och reserv-RT är Prince. Han har haft stora bekymmer att försvara sin position. Pass på!

7. Raiders kommer in till den här playoff-matchen med fyra raka matcher.

8. Den stora frågan är; mäktar Bengals offensiva lina stå emot Raiders pass rush? Om Bengals reder ut det, då vinner man. Jag är som sagt inte alls säker på det.

Vilka härliga förutsättningar. Det här kommer bli sevärt och jag är rätt säker på att Raiders är med länge i den här matchen även om Bengals Burrow och hans WR-vapen. Jag har sådan respekt för Raiders pass rush. De är stenhårda och vi vet att Raiders QB Carr har stått emot allt på slutet och hela tiden levererat in. Imponerande.

Jag spelar Raiders +6.5 till oddset 1,79 hos Pinnacle .

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip