På Vodafone Park i Istanbul tar de turkiska mästarna Besiktas emot stormakten Dortmund i den första omgången av Champions League. Det kommer att bli en tuff premiär för Besiktas, som vann den turkiska Super Lig på målskillnad över Galatasaray - som slutade med lika många poäng. Dock har Besiktas börjat utmärkt i hemlandet och leder ligan efter fyra omgångar. Det är ändå en helt annan tuffare uppgift som väntar när ett av Tysklands bästa klubblag är ute efter nya framgångar i Champions League.

I och med att Besiktas vann den turkiska ligan har de fått en direktbiljett till Champions League. När de förra säsongen kvalade till turneringen slogs de ut av grekiska PAOK. Det gick inget vidare heller i den sista kvalomgången till Europa League där portugisiska Rio Ave slog ut dem på straffsparkar. Denna säsong har de börjat piggt i hemlandet där de har tre segrar och ett kryss inledningsvis - samt inget insläppt mål ännu. Senast blev det 3 - 0 över Yeni Malatyaspor, där Michy Batshuayi nätade två gånger om och Georges-Kevin N'Koudou också nätade en gång. Lika enkelt blir det inte mot de tyska jättarna Dortmund.

För Dortmund blev det en tredje plats i Bundesliga förra säsongen, där de gjorde en fin avslutning. Det gick även bra i Champions League. Dortmund tog 13 poäng i gruppspelet och vann sin grupp. I åttondelsfinalen slogs Sevilla ut men sedan blev Manchester City för svåra i kvartsfinalen. Denna säsong leds laget av tränaren Marco Rose, som har fått en fin start. Efter fyra omgångar har det blivit tre segrar och en förlust. Bakom sig har Dortmund en 4 - 3 bortaseger i Bundesliga över topplaget Bayer Leverkusen, där X-faktorn Erling Braut Haaland gjorde sitt fjärde och femte mål för säsongen. Fyra assister han har också hunnit med.

I segermatchen mot Yeni Malatyaspor tvingades anfallaren Alex Teixeira och mittbacken Domagoj Vida kliva av planen med skador. Därutöver finns även försvararen Umut Meras och anfallaren Ajdin Hasic i sjukstugan. Laget har lånat in mittfältaren Miralem Pjanic från Barcelona. I Dortmund saknas mittbacken Dan-Axel Zagadou, mittfältaren Emre Can och anfallaren Giovanni Reyna, medan Thorgan Hazard och Nico Schulz är tveksamma till start. I övrigt är det inga nya avbräck för Dortmund.

I mitt tycke är Dortmund flera klasser bättre än sina motståndare - speciellt fram i banan. Förutom målsprutan Erling Braut Haaland i högform finns även den rutinerade anfallaren Marco Reus, snabbe Julian Brandt och den nya värvaren Donyell Malen, som är redo för att kriga om en plats. Med tanke på Dortmunds enorma hot i anfallsspelet blir det inte hållbart för Besiktas, som inte kommer att klara av att hålla tätt bakåt. Därmed blir det ett spel på att Dortmund kammar hem samtliga tre poäng i matchen.

Speltips Besiktas - Dortmund:
2 - odds 1.62 hos Nordicbet & Betsafe .

---
Bekräftad startelva - Besiktas:
Ersin Destanoglu, Valentin Rosier, Welinton, Francisco Montero, Fabrice N'Sakala, Souza, Rachid Ghezzal, Miralem Pjanic, Atiba Hutchinson, Cyle Larin & Michy Batshuayi.

Bekräftad startelva - Dortmund:
Gregor Kobel, Thomas Meunier, Manuel Akanji, Mats Hummels, Raphael Guerreiro, Mahmoud Dahoud, Julian Brandt, Jude Bellingham, Donyell Malen, Marco Reus & Erling Braut Haaland.
---

This is the stats tab
This is the post tip