På Benito Villamarín har formstarka Betis en tuff uppgift när stormakten Barcelona gästar dem. Barcelona har rest sig och tagit upp jakten på Atletico Madrid i toppen, där Barcelona med sina fem raka ligasegrar har tio poäng upp till serieledarna. Den stora framgången för Barcelona är målskyttet där de har öst in mål och totalt nätat 41 gånger på 20 matcher. Betis själva har varit framgångsrika i sin offensiv så jag räknar med mål från båda sidorna samt att vi bjuds på ett målkalas i matchen, igen.

Betis har nätat i sina samtliga elva senaste matcher, i alla tävlingar. I veckan blev det oavgjort i den spanska cupen mot Bilbao, där Betis förlorade på straffar. I ligan har Betis skördat fina framgångar med tre segrar och två kryss på de fem senaste matcher - något som har tagit laget upp till en sjunde plats i tabellen. Ett flertal målskyttar har hittat formen samt avbytarna också.

Även i Barcelona är det ett flertal spelare som har börjat leverera, främst De Jong, som har flyttats upp i planen, samt även anfallarna Griezmann och Messi. I veckan tog de sig förbi Granada i den spanska cupen, efter att ha legat under med 0 - 2 fram tills minut 88, där Barcelona nätade två gånger innan fulltid. Under förlängningen släppte Barcelona in ytterligare ett mål men lyckades själva näta tre gånger själva och tog sig vidare till semifinalen där de får möta Sevilla, tre dagar efter denna match.

Barcelona har släppt in mål i sina tre senaste matcher, där saknaden av mittbacksgeneralen Gerard Piqué har märkts, i mitt tycke. Det blir svårt att hålla tätt mot Betis, som verkligen har hittat formen och har stora kvalitéer i sin offensiv. Dock blir det tufft för Betis att hålla undan Barcelona. Säsongens första möte vanns av Barcelona med 5 - 2 på Camp Nou. Förra säsongen och säsongen innan slutade samtliga inbördesmöten med att båda lagen gjorde mål och att matcherna slutade med minst tre mål.

Mycket talar för att historien ska upprepas. Då båda lagen har hittat formen bör detta bli en underhållande fotbollsmatch.

Speltips Betis - Barcelona:
Över 2,5 mål och båda lag gör mål i matchen - odds 1.72 hos bet365 .

bet365 streamar matchen.

---
Bekräftad startelva - Betis:
Joel Robles, Alex Moreno, Víctor Ruiz, Aissa Mandi, Emerson Aparecido, Paul Akouokou, Andrés Guardado, Juanmi, Nabil Fekir, Aitor Ruibal & Borja Iglesias.

Bekräftad startelva - Barcelona:
Marc-Andre ter Stegen, Óscar Mingueza, Ronald Araujo, Clement Lenglet, Jordi Alba, Riqui Puig, Sergio Busquets, Miralem Pjanić, Ousmane Dembélé, Martin Braithwaite & Antoine Griezmann.
---

This is the stats tab
This is the post tip