Ett vidöppet möte spelas på Benito Villamarin Stadium i Sevilla när Real Betis gästas av Athletic Bilbao. Två lag som förväntas vara inblandade i striden om en topp 4 placering. Efter 14 omgångar har båda lagen 24 poäng i tabellen och ligger på en "delad" fjärdeplats, ihop med Atletico Madrid. Båda lagen har varit vassa fram i banan under hela säsongen och förväntas vara det även vid omstarten.

Även denna säsong är Real Betis med och slåss om en topplacering. Huruvida det räcker till spel i Champions League återstår att se. Innan landslagssamlingen blev det en storförlust på Mestalla mot mittenlaget Valencia, vilket blev deras fjärde nederlag i La Liga. I övrigt har det blivit sju segrar och tre kryssmatcher. Formen har varit fin mestadels av säsongen. Under VM i Qatar och därefter har laget hunnit spela sex vänskapsmatcher, som givetvis inte ska tas på för stort allvar.

Athletic Bilbao, som gör en minst lika bra säsong, var i farten för lite mer än en vecka sedan, i den spanska cupen, Copa del Rey. Det blev en seger över Seastao River, där Raul Garcia gjorde det enda målet i matchen. I ligaspelet blev det en 3 - 0 seger över Real Valladolid sist. Managern Ernesto Valverde har valt att spela fyra vänskapsmatcher. I samtliga har de gått segrandes ur dueller. En perfekt förutsättning då spelschemat framöver, med Osasuna, Real Sociedad och Real Madrid, ser tufft ut.

Hos Betis är Paul Akouokou och Juan Cruz skadade. Samt Edgar Gonzalez avstängd. Borja Iglesias finns i högform med 8 ligamål. Hos Bilbao har Gorka Guruzeta och Inaki Williams nätat 5 gånger vardera i ligaspelet. Då båda lagen har anfallsvapen i massor och spelar en offensiv och trevlig fotboll är de mer än kapabla till att bryta ner varandra. Så spelet blir att båda lagen gör mål i matchen.

Speltips Betis - Bilbao:
Båda lag gör mål. Odds 1.83 hos Lucky Sports.

---
Preliminär startelva - Betis:
Rui Silva, Youssouf Sabaly, German Pezzella, Victor Ruiz, Alex Moreno, William Carvalho, Guido Rodriguez, Luiz Henrique, Sergio Canales, Rodri & Borja Iglesias.

Preliminär startelva - Bilbao:
Unai Simon, Oscar De Marcos, Inigo Martinez, Yeray Alvarez, Inigo Lekue, Inaki Williams, Oihan Sancet, Mikel Vesga, Ander Herrera, Nicholas Williams & Gorka Guruzeta.
---
This is the stats tab
This is the post tip