På Estadio Benito Villamarín kommer Real Betis försöka hitta tillbaka till vinnarspåret när ett enklare motstånd gästar dem i form av Eibar. Båda lagen befinner sig på den nedre halvan av tabellen där Betis har kammat hem två poäng fler efter tio omgångar. Betis är klart det bättre laget, som dock sliter med formen. Det har blivit några stora förluster på sistone. För Eibars del har det inte heller sett ljust ut, framförallt i offensiven och värre blir det med avstängningen på lagets skyttekung Kike.

Betis blandar vinster med förluster och går på knock-out i sina samtliga matcher. Det är vinna eller försvinna som gäller. Detta har resulterat i fyra vinster och sex förluster och inga tråkiga fotbollsmatcher. I regel är de ett riktigt svagt bortalag, även denna säsong, där det har blivit storförluster mot Getafe, Barcelona och Athletic Bilbao, men på hemmaplan ser det betydligt ljusare ut, med vinster över Valladolid och senast Elche med 3 - 1. Till denna match får Betis klara sig utan backen Aissa Mandi, som har varit högst involverad i många baklängesmål, samt Sergio Canales. Offensiven med Cristian Tello, Nabil Fekir, Joaquin, Loren Moron, Antonio Sanabria och Borja Inglesias håller en hög La Liga klass och ska klara av att bryta ner Eibar försvaret.

Man behöver inte leta länge efter anledningen till att Eibar ligger på en 16:e plats i tabellen. De har gjort minst antal mål av samtliga lag. Det i sig kanske inte säger mycket men att näta sex gånger efter tio omgångar är under all kritik. Hälften av lagets samtliga mål har gjorts av Kike på topp, som är en riktig krigare. Dessvärre för Eibars del drog han på sig två gula kort senast i det mållösa mötet hemma mot Getafe. Det andra kortet kom när Kike höll i Getafe målvakten, lite i syfte att krama om honom efter en duell, lite i syfte att förhindra en kontring. Kike såg bedrövad ut när domaren drog fram ostskivan för andra gången och det gjorde hela Eibar laget också - med tanke på att målkungen missar nästa match, samt att mittfältschefen Recio är tveksam till start.

Det är nästan aldrig som Betis går av Estadio Benito Villamarín utan att ha nätat. Det ska de även göra mot Eibar, med tanke på vilken offensiv kraft Betis har, samt att Eibar släpper in i snitt ett mål per match. Då Eibar har en rejäl måltorka samt saknar den enda anfallaren som har lyckats göra några mål är jag övertygad om att Betis gör fler mål än vad de själva släpper in i matchen.

Speltips Betis - Eibar:
1 - odds 1.86 hos bet365 .
(Kolla asian Betis -0.5 för högst odds)

bet365 streamar matchen.

---
Bekräftad startelva - Betis:
Joel Robles, Emerson, Marc Bartra, Sidnei, Alex Moreno, Guido Rodriguez, Andres Guardado, Joaquin, Nabil Fekir, Cristian Tello & Antonio Sanabria.

Bekräftad startelva - Eibar:
Marko Dmitrovic, Roberto Correa, Esteban Burgos, Pedro Bigas, Anaitz Zabala Arbilla, Pape Kouli Diop, Eduardo Expósito, Alejandro Pozo, Takashi Inui, Bryan Gil & Yoshinori Muto.
---

This is the stats tab
This is the post tip