Returmöte i den spanska cupen mellan Betis och Espanyol på Benito Villamarin, där hemmalaget är favoriter till strax under dubbla pengar. Marknaden är på väg ner och jag tippar på att den kommer att fortsätta sjunka med tanke på att Espanyol har tappat fokus på sistone och slarvar rejält i försvarsspelet. Det första mötet i förra veckan slutade 1 - 1 så det är fördel Betis, som hade ett bra grepp om den första matchen och bör vinna hemmamötet betydligt oftare än varannan gång.

Målskytten från det första mötet, Antonio Sanabria, har lånats ut från Betis till Genoa resten av säsongen. Detta är dock inget avbräck utan ett resultat på att Betis har bra målskyttar. Det är svårt att ta en plats på topp i Betis med spelare som bland andra Loren Moron, Joaquin, Diego Lainez och Sergio Leon samt väldigt springstarka yttrar. Betis kommer till matchen från en tuff bortaförlust mot Bilbao, men på hemmaplan är Betis starka och vann senast med 3 - 2 mot Girona.

Innan cupmötet möttes Betis och Espanyol i La Liga, i december månad 2018, där Betis återigen dominerade matchen och vann med 3 - 1. I tillägg så rådet det en hög press på Espanyol efter att ha förlorat med 2 - 4 hemma mot Real Madrid senast, där motståndaren dels fick mittbacken Raphael Varane utvisad i 72:a minuten och dels lagkaptenen Sergio Ramos skadad - men ändå kunde inte Espanyol få med sig ett bättre resultat än så. Problemet har varit försvarsspelet.

I jämförelse med den strålande ligaöppningen har Espanyols försvar försämrats något enormt. De har verkligen tappat fokus och släppt in sjukt många mål. Det blev fyra mål mot Real Madrid, tre mål mot Eibar och tre mål mot Real Sociedad.

Real Madrid förlusten hemma är nämligen Espanyols nionde förlust på de tio senaste ligamatcher. I cupen har det gått bättre, men glöm inte bort att motståndarna har varit Villarreal - som har totalt skitit i cupen och bara fokuserat och fortsätter att fokusera på att inte åka ur La Liga. Betis å andra sidan ligger på en åttonde plats i ligan och kan med gott samvete storsatsa på att ta sig vidare till semifinalen - vilket jag är övertygad om att de också gör.

Då Espanyol är tvungna till att gå till attack kommer det att uppstå ännu mer ytor bakåt för kontringsskickliga Betis att utnyttja. Betis är också det bättre laget, med en bättre form och starka på hemmaplan så sannolikheten att de vinner matchen är väldigt stora mot ett formsvagt lag. Därmed finner jag ett stort värde på att spela en rak etta i matchen, på en Betis seger till 1,90 i odds. Själva oddset hittas hos LeoVegas , Unibet och 888sport .

---
Bekräftad startelva Betis: Joel Robles, Aissa Mandi, Marc Bartra, Sidnei, Francis Guerrero, William Carvalho, Giovani Lo Celso, Andres Guardado, Sergio Canales, Diego Lainez & Loren Moron.

Bekräftad startelva Espanyol: Roberto, Roberto Rosales, Mario Hermoso, Lluis Lopez, Javi Lopez, Victor Sanchez, Marc Roca, Oscar Melendo, Borja Iglesias, Leo Baptistao & Pablo Piatti.
---

This is the stats tab
This is the post tip