Två lag i den spanska La Liga som desperat söker efter form och poäng drabbas samman när Betis tar emot jumbon Espanyol.

Betis spelade briljant precis innan Covid-19 slog till och hann besegra självaste Real Madrid på hemmaplan med 2 - 1. Efter omstarten har Betis endast lyckats ta en poäng. Det började illa i derbymatchen mot Sevilla, som Betis förlorade med 0 - 2. Därefter blev det 2 - 2 hemma mot Granada med tre mål i matchen under de tio sista minuterna. Senast gjorde Betis en stabil insats men insläppte in ett tidigt mål borta mot Athletic Bilbao och förlorade med 0 - 1. Betis försvarade sig bra under matchen.

Problemet för Betis har varit att det har saknats en klar spelidé. Om den nu överhuvudtaget finns så har den varit väldigt svår att se. I stället har Betis förlitat sig på den individuella skickligheten hos de offensiva spelarna. Men de har varit rostiga. Fekir har varit långsam i sina dribblingar och Canales har missat hela målet på en straff och varken Iglesias eller Moron på topp har varit i någon vidare form. Betis parkerar därmed på den nedre halvan och tabellen men får inte börja halka mer neråt än så.

Gästerna Espanyol krigar för sin överlevnad och har fem poäng upp till säker mark. Omstarten började utmärkt med en seger hemma mot Alaves med 2 - 0 som sedan följdes upp av en mållös match borta mot Getafe - där Espanyol spelade med en man mindre den mesta tiden av matchen. I den senaste matchen spelade Espanyol lite mindre fokuserat och det straffades direkt när Levante kom på besök och vann med 3 - 1. Espanyol har ändå visat styrkan i försvaret och kommer vara svåra att bryta ner.

Betis och Espanyol är två lag som är kapabla till att försvara sig väl, samtidigt som offensiven hos de båda lagen inte har varit på topp. Jag ser detta som ett tufft och svårt möte mellan två lag som inte vill bjuda på något, så något målkalas är inte att vänta.

Speltips Betis - Espanyol:
Under 2,5 mål - odds 1.80 hos bet365 .

---
Preliminär startelva från Sportsgambler.com - Betis:
Joel Robles, Alex Moreno, Marc Bartra, Aissa Mandi, Emerson Aparecido, Sergio Canales, Guido Rodriguez, Andres Guardado, Nabil Fekir, Borja Iglesias & Cristian Tello.

Preliminär startelva från Sportsgambler.com - Espanyol:
Diego Lopez, Javi Lopez, David Lopez, Fernando Calero, Didac Vila, Óscar Melendo, Victor Sanchez Mata, Marc Roca, Adrián Embarba, Lei Wu & Jonathan Calleri.
---

This is the stats tab
This is the post tip