Fredagsmatchen i den spanska La Liga hämtas från Benito Villamarín i Sevilla där Real Betis tar emot Getafe. Marknaden anser att hemmalaget borde vinna matchen varannan gång medan jag anser att sannolikheten är mycket större än så. Betis har spelat bländande fotboll elva senaste matcher, alltså sedan derbyt mot ärkerivalen Sevilla, medan Getafe är under isen och har fyra förluster på de fem senaste matcher. Därmed finns det ett stort värde att hämta på en rak Betis hemmaseger i matchen.

Den stora vändningen för Betis kom mot Sevilla, i ett möte som slutade 1 - 1, där Betis brände en straff mot slutet av matchen. Sedan dess har Betis spelat bra i den spanska cupen, där de åkte ut på straffar mot Bilbao. I ligan har det blivit fyra segrar, ett kryss och en förlust (mot Barcelona) sedan derbymatchen. I den senaste matchen borta mot dåvarande tabellfemman Villarreal tog Betis kommando från start och vann med 2 - 1. Betis har därmed nätat i sina 13 senaste matcher, i alla tävlingar.

För Getafes del fortsätter läget att vara kritiskt. Det blåser kalla vindar i klubben och mycket fokus handlar om tränare
Pepe Bordalas, som lägger ner en hel del tid i media på att dels övertyga alla om att det inte är något tjafs mellan honom och presidenten och dels att han har blivit orättvis behandlad av domarna. Pepe Bordalas blev utvisad i Sevilla matchen och när han var tillbaka senast mot Real Sociedad fick han ett nytt röttkort - då han klev in på planen och tog bollen från en Bilbao spelare.

Jag är väldigt oenig med Pepe Bordalas, som för övrigt coachar det laget som utan tvekan spelar fulast fotboll i Europa och drar på sig flest antal kort. Deras hårda och fysiska spel har inte alls gått hem denna säsong, där de parkerar på en fjortonde plats i tabellen. Formen är urusel under de fem senaste matcher, där Getafe har spelat mållöst hemma mot Alaves och förlorat mot Bilbao, Sevilla, Real Madrid och Real Sociedad. Getafe har inte lyckats göra något mål i sina fyra senaste ligamatcher.

Huruvida Getafe lyckas göra mål på Betis återstår att se. Däremot är jag övertygad om att Betis kommer fortsätta näta och att de gör fler mål än vad de släpper in mot formsvaga Getafe. Så jag tar tydlig ställning och tippar på att Betis tar samtliga poäng.

Speltips Betis - Getafe:
1 - odds 2.10 hos Unibet , LeoVegas & Casumo .

Unibet & bet365 streamar matchen.

---
Bekräftad startelva Sportsgambler.com - Betis:
Joel Robles, Juan Miranda, Sidnei, Aissa Mandi, Emerson, Andres Guardado, Guido Rodriguez, Sergio Canales, Nabil Fekir, Aitor Ruibal & Loren Moron.

Bekräftad startelva Sportsgambler.com - Getafe:
David Soria, Sofian Chakla, Djene Dakonam, Erick Cabaco, Mathias Olivera, Allan Nyom, Nemanja Maksimovic, Mauro Arambarri, Marc Cucurella, Ángel Rodríguez & Juan Hernandez.
---

This is the stats tab
This is the post tip