Real Betis har ännu inte säkrat sin biljett till spel ute i Europa när nedflyttningshotade Getafe gästar dem på Benito Villamarin Stadium, i den spanska La Liga. I rätt tid har Betis steppat upp och hittat en form, som borde räcka till en fin avslutning på säsongen. Getafe har näsan precis ovanför vattenytan och fajtas för sin överlevnad. Dock kommer det att bli svårt att resa hem med poäng i behåll.

Tränaren Manuel Pellegrini fortsätter att göra succé i Betis, som sist klarade av att spela mållöst mot ärkerivalen Sevilla på Estadio Ramon Sanchez Pizjuan. En bra insats, som gav en viktig poäng i tabellen. Innan dess lyckades Betis besegra Rayo Vallecano och Athletic Bilbao - som utmanar dem om Europa League platsen, med sex poäng mindre, när det återstår tre omgångar. Anfallaren Borja Iglesias har gjort en bra säsong, med 13 fullträffar.

Även Getafe har en påtlig målskytt i Enes Ünal, som har nätat 14 gånger i ligaspelet. Däremot är formen svajig. Formlösa Celta Vigo har förvisso slagits nyligen, men Getafe har också nederlag mot Almeria, Espanyol och stormakten Real Madrid. Sist blev det en delad pott mot tabelljumbon Elche - som redan har åkt ur högsta divisionen. En svag insats, med tanke på vad som står på spel. Getafe har lika många poäng som Valladolid i tabellen, som är på en nedflyttningsplats.

Rak seger till Betis?

Formen talar helt klart för Betis, som är hemmastarka och skickliga på att hitta nätmaskorna. Då gästerna sliter med det mesta talar mycket för att Betis hittar tillbaka till segerspåret och säkrar sin biljett till Europa League, med en seger. Jag krånglar därför inte till det något mer utan lägger ett spel på en rak hemmaseger i matchen.

Speltips Betis - Getafe:
1. Odds 2.04 hos Lucky Sports .
This is the stats tab
This is the post tip