Fredagens enda möte i spanska La Liga spelas på Estadio Benito Villamarin där Victor Sanchez grabbar tar emot Las Palmas. I mitt tycke är detta en svår match, ett öppet möte som kan sluta lite hur som helst. Det jag dock har svårt att se är många mål gjorda i och med att Betis har haft problem att göra mål, samtidigt som Las Palmas har börjat försvara sig mycket väl.

När dessa två lag möts så blir det sällan många mål gjorda. På de fem senaste mötena har endast ett slutat med över 2.5 mål - då vann Real Betis borta med 3-0. De övriga fyra matcherna har faktiskt slutat med endast ett mål totalt i matchen. Det finns en stor chans att även detta möte slutar med ett fåtal mål.

Betis har nämligen inte gjort något mål framåt på de två senaste matcherna. Då har de mött Villarreal borta och Espanyol hemma. Det som tidigare var Europas kanske roligaste lag att titta på (i och med att de spelade sååå offensivt) har nu förvandlats till ett defensivare Betis, som försöker att spela smart. Detta har dock tyvärr resulterat att inte lika många mål har gjorts, samtidigt som vissa problem i defensiven har kvarstått. Dock har Betis släppt in mycket färre mål på sistone och har sakta börjat bygga laget bakifrån.

Las Palmas, som har börjat hitta en spännande form, befinner sig på övre halvan av tabellen. De gjorde en kanon lagprestation i den senaste 1-0 vinsten hemma mot Eibar. Där försvarade sig Las Palmas väl, bjöd på knappt några vassa lägen och Jonathan Viera gjorde mål på straff på övertid. Jag är övertygad om att Las Palmar kommer till matchen med samma spelfilosofi, där det handlar om att försvara sig i första hand - för att åka därifrån med poäng.

Det är inte mycket som talar för att detta ska bli ett målkalas i ett möte mellan ett mittenlag och ett lag på nedre halvan av tabellen. I och med att båda lagen har börjat spela mer försvarsinriktat, än vad de har gjort tidigare under säsongen, finns det ett värde i att spela på under 2.5 mål i matchen till oddset 1.95 hos Unibet .

This is the stats tab
This is the post tip