På Benito Villamarin tar Betis emot Leganes i ett möte som Betis bara ska vinna. I utgångspunkt har Betis en bättre fotbollsspelare på samtliga positioner i startelvan och på hemmaplan har de tidigare inte haft problem mot Leganes. Betis har sedan vändningen mot Bilbao spelat riktigt bra. Även om Leganes kommer från en skrällvinst hemma mot självaste Barcelona så är de det näst sämsta laget i ligan och på bortaplan har de inte plockat någon poäng ännu i den spanska La Liga.

Efter sex spelade ligamatcher befinner sig Betis på en åttonde plats. Vanligtvis är de extremt hemmastarka men denna säsong har de varit duktiga på att plocka poäng på bortaplan också. Den viktigaste segern har de tagit mot ärkerivalerna Sevilla. I den senaste hemmamatchen log Betis under med 0-2 mot Bilbao, som drog på sig ett rött kort och då vände Betis matchen till 2-2. Efter denna match åkte de till Girona och vann med 1-0, i en match där Betis var det dominerade laget med 64 % bollinnehav.

Betis är sedan tidigare väldigt duktiga på att försvara sig och släpper in ytterst lite mål bakåt. Dock har de haft oerhörda problem med målskyttet i början av säsongen där de inte gjorde något mål tills Sevilla matchen. I nuläget är försvaret starka medan offensiven har kommit igång och producerar mål. När Leganes kommer på besök underlättar det rejält för Quique Setiens mannar att fortsätta göra mål.

Innan matcher mot Barcelona hade inte Leganes vunnit en enda match på säsongen. Den enda poängen som de hade dessförinnan kom mot Real Sociedad hemma i en match som slutade på 2-2. I övrigt är det förluster mot Eibar, Villarreal, Real Madrid, Athletic Bilbao. Anledningen till att Leganes skrällde mot Barcelona var målvakten Ivan Cuellar, som minst sagt hade en religös upplevelse i målet. Vad var det som hände då?

Efter att, i vanligt ordning, ha släppt in ett enkelt mål så reste sig Leganes. När Barcelona för ovanlighetens skull tappade fokus utnyttjade Leganes det, två gånger om, och försvarade sig väl därefter. Framför allt spikade målvakten igen målet så Barcelona inte kunde kvittera, trots massvis av heta chanser. Men det var en engångshändelse som skedde i samband med att Barcelona hade spelat många matcher på sistone. När Leganes nu ska åka och spela borta mot tuffa Betis blir det oerhört att upprepa bedriften.

På de tre senaste försöken i Betis har Leganes spelat på följande sätt:

LaLiga: 15/1, 2018
Betis 3 - 2 Leganes

LaLiga: 8/1, 2017
Betis 2 - 0 Leganes

LaLiga 2: 21/3, 2015
Betis 1 - 3 Leganes

Två av tre vinster till Betis ger oss ungefär den sannolikheten som ska vara på att Betis återigen tar alla tre poäng i mötet mot Leganes. När marknaden dock erbjuder över 1.70 i odds finner jag ett oddsvärde. Därmed lägger jag ett spel på 1.72 på en rak Betis seger hos OHMbet.

---
Preliminär startelva Betis: Pau Lopez, Sidnei, Marc Bartra, Aissa Mandi, Junior Firpo, Takashi Inui, Andres Guardado, Sergio Canales, Francis Guerrero, Loren Moron & Ryad Boudebouz.

Preliminär startelva Leganes: Ivan Cuellar, Juanfran, Rodrigo Tarin, Unai Bustinza, Raul Garcia, Jonathan Silva, Nabil El Zhar, Mikel Vesga, Ruben Perez, Oscar & Youssef En-Nesyri.
---

This is the stats tab
This is the post tip