På Benito Villamarin spelas en match mellan två extremt målsnåla lag, när Betis tar emot Valladolid. Marknaden har Betis som en favorit till cirka 1.65 i odds, vilket är på tok för lågt med tanke på att nykomlingen Valladolid har överraskat positivt och befinner sig på samma poäng som Betis efter åtta spelade La Liga omgångar, på den övre halvan av tabellen. Tidigare historik visar, precis som i dagsläget, att båda lagen är defensivt inriktade med största möjliga fokus på att inte släppa in några mål.

Quique Setien har gjort det väldigt bra i Betis, sedan hans ankomst förra året. Han har byggt laget bakifrån och storsatsat på ett betongstarkt försvar som inte ska släppa in många mål bakåt. Betis har ett fantastiskt facit på de tre senaste spelade ligamatcher (egentligen är det fyra matcher men Dudelange vann Betis mot med 3-0 i Europa League), där laget endast har släppt in ett mål. Det målet kom borta mot Atletico Madrid i 0-1 förlusten. De övriga två matcherna har varit segrar mot Leganes hemma med 1-0 och Girona borta med 1-0. Det är ett imponerande försvarsspelet som Betis står för i dagsläget och Valladolid kommer att få stora problem att göra mål.

Offensivt har dock Betis stora bekymmer. Det största är väl att Loren Moron helt enkelt inte gör tillräckligt många mål. Det har blivit endast två fullträffar på 24 åriga spanjoren som har skyhöga förväntningar. Även om Moron har gjort mål på sistone, ett vardera i möten mot Leganes och Girona senast så har det fortfarande inte uppfyllt förväntningarna. 37-årige Joaquin har flyttats upp och fått spela på topp, men han har endast lyckats med ett mål hittills i ligan. Anfallaren Antonio Sanabria har inte gjort något mål ännu, även om han har fått spela 7 matcher på 8 omgångar. De övriga offensiva kuggar som Francis Guerrero och Ryad Boudebouz har ännu inte lyckats näta. Så formen hos de offensiva spelarna i Betis är under all kritik.

Även om Valladolid har haft en relativt enkel inledning och mött enklare motståndare (bortsett från Barcelona och Villarreal) så har laget gjort det riktigt bra. Mot just Barcelona blev det endast 0-1 förlust hemma. Hälften av ligamatcherna har slutat utan att Valladolid ens har släppt in något mål bakåt. Det är imponerande, trots att motståndarna har varit Girona, Getafe, Villarreal och Huesca. Valladolid kommer till mötet med två 1-0 vinster mot Villarreal och Huesca. Det är långt ifrån omöjligt att lyckas med bedriften att hålla nollan mot Betis igen.

På skadefronten har vi några spelare som gynnar alla målsnåla spel. Hos Betis är anfallaren Cristian Tello (spelat 5/8 matcher) tveksam, samt att mittfältaren Andres Guardado (spelat 7/8 matcher) skadades efter 17 minuter i matchen mot Atletico Madrid och missar mötet mot Valladolid. På Valladolids skadelista finner vi anfallarna Duje Cop (spelat 7/8 matcher) och Oscar Plano (spelat 6/8 matcher). Även reserver i anfallsspelet är skadade, i form av italienaren Daniele Verde (spelat 3/8 matcher).

Tre av de fem senaste möten mellan Betis och Valladolid har slutat utan några som helst mål lagen emellan. Se här:

La Liga 2: 8/3, 2015
Betis 4 - 0 Valladolid

La Liga 2: 5/10, 2014
Valladolid 0 - 0 Betis

La Liga: 11/5, 2014
Betis 4 - 3 Valladolid

La Liga: 4/1, 2014
Valladolid 0 - 0 Betis

La Liga: 11/2, 2013
Betis 0 - 0 Valladolid

Jag är helt övertygad om att även detta möte blir en målsnål historia. Mest värde av allt finner jag på att båda lag inte ska göra minst ett mål vardera, med tanke på att båda lagen är defensivt starka och saknar ett antal anfallare. Något av lagen, förmodligen Betis, kan komma att dominera och lyckas med att göra mål, men att båda ska göra det ser jag som osannolikt.

Därmed finner jag ett värde i att spela på att båda lag inte gör mål i matchen och lägger ett spel till 1.80 i odds. Själva oddset hittas hos 888sport , MrGreen och LeoVegas .

---
Preliminär startelva Betis: Pau Lopez, Sidnei, Marc Bartra, Aissa Mandi, Junior Firpo, Sergio Canales, Giovani Lo Celso, William Carvalho, Francis Guerrero, Joaquin & Loren Moron.

Preliminär startelva Valladolid: Jordi Masip, Javi Moyano, Kiko Olivas, Fernando Calero, Nacho Martinez, Leonardo Suarez, Michel Herrero, Ruben Alcaraz, Toni Villa, Borja Fernandez & Enes Unal.
---

This is the stats tab
This is the post tip