På fotbollsarena San Mames brukar det vara svårt att ta poäng inför cirka 50 000 högljudda basker. Detta blir dock inte fallet när hemmalaget Athletic Bilbao tar emot Atletico Madrid, eftersom matchen spelas inför tomma läktare. Att publiken saknas är ett stort avbräck för Bilbao, som har slitet med formen innan upphållet. Gästerna Atletico Madrid, som är det klart bättre laget, krigar om en Champions League plats och ska ha minst en 50 % chans att kamma hem samtliga tre poäng i detta möte.

Inte nog med att Bilbao får klara sig utan sin grymma hemmapublik i detta på förhand redan tuffa mötet. Formen har inte varit bra på hemmaplan heller. De tre senaste hemmamatcherna har slutat med två förluster mot Osasuna med 0 - 1 och Getafe med 0 - 2 samt en vinst mot Villarreal med 1 - 0. Att torska hemma mot Osasuna och Getafe är illa, i mitt tycke, för ett så pass starkt hemmalag som Bilbao, som på 27 omgångar har tagit 37 poäng och befinner sig precis i mitten av tabellen på en tionde plats.

Atletico Madrid, som har en bättre spelare på samtliga positioner i och utanför startelvan, måste börja plocka segrar för att inte riskera att missa Champions League nästa säsong. I skrivandets stund befinner de sig sjätte plats i tabellen, på en Europa League plats, men har bara en poäng upp till tabellfemman Getafe och tabellfyran Real Sociedad. Ett uppehåll på tre månader lär ha kommit till hands för Atletico Madrid, som hade lite försvarsproblem på grund av skador, men detta är nu bara historia.

Den enda frågetecken i Atletico Madrid är Joao Felix (vars form inte har varit på topp), pga en knäkänning, men med Morata och Costa på topp ska Atletico Madrid klara av detta. Historiskt sett har inte Atletico Madrid heller haft några större problem mot Bilbao, där Atletico Madrid har bara förlorat ett av de fem senaste möten - och vunnit de övriga fyra möten. Atletico Madrid vann säsongens första möte komfortabelt med 2 - 0 hemma och borde klara av att vinna vartannat möte med dagens förutsättningar.

Speltips Bilbao - Atletico Madrid:
2 - odds 2.45 hos Bethard , SpeedyBet och FastBet .

Unibet & bet365 streamar matchen.

---
Preliminär startelva från Sportsgambler.com - Bilbao:
Unai Simón, Yuri Berchiche, Íñigo Martinez, Yeray Álvarez, Ander Capa, Mikel Vesga, Dani García, Iñigo Córdoba, Iker Muniain, Iñaki Williams & Raul Garcia.

Preliminär startelva från Sportsgambler.com - Atletico Madrid:
Jan Oblak, Kieran Trippier, José Giménez, Stefan Savic, Renan Lodi, Koke, Thomas Partey, Marcos Llorente, Saúl Ñíguez, Diego Costa & Álvaro Morata.
---

This is the stats tab
This is the post tip