Det var ett tag sedan vi hade en så pass spännande titelstrid i den spanska La Liga som denna säsong, där Atletico Madrid, Real Madrid och Barcelona krigar om pokalen. Med sex omgångar kvar leder Atletico Madrid ligan med tre poäng före Real Madrid, när de reser till San Mames för att ta viktiga poäng mot Athletic Bilbao. En förlust skulle innebära att både Real Madrid och Barcelona kan passera Atletico Madrid i tabellen när omgång 33 är färdigspelad - men det tvivlar jag på att Atletico Madrid tillåter hända.

Den fina effekten av tränarbytet då Marcelino tog över Bilbao har helt dött ut. Bilbao har inte tagit en seger på de sex senaste ligamatcher och dessutom har de blivit utklassade av Barcelona i den spanska cupfinalen med 0 - 4, efter en total kollaps i den andra halvleken. Formen är inget vidare efter två raka mållösa matcher mot Alaves och Betis - där Bilbao fick spela med en man mer på planen sedan matchminut 11. Ändå blev det inget mål framåt och Bilbao förblir ett mittenlag på tionde plats i tabellen.

I frånvaron av Luis Suarez och Joao Felix, som har tränat med laget och är på väg tillbaka, har Atletico Madrid stått för lysande resultat i de två senaste matcherna. Först blev det kross mot tabelljumbon Eibar med 5 - 0 och senast en bekväm 2 - 0 seger över Huesca där Angel Correa och Yannick Carrasco hittade nätet. Tränaren Diego Simeone ska ha beröm för att kunna motivera sina spelare att prestera på topp, när de väl får chansen. Så det är ett motiverat och heltaggat gäng som kommer till start.

Atletico Madrid har allting i sina egna händer. Om de vinner samtliga kvarstående "lättare" matcher, samt klarar av minst ett oavgjort resultat mot stormakten Barcelona på Camp Nou så vinner de ligan. Det underlättar att Bilbao har Peru Nolaskoain, Yeray Alvarez, Iker Muniain och Yuri Berchiche på skadelistan. Huruvida Suarez eller Felix kommer till start eller börjar på bänken återstår att se. I mitt tycke är Atletico Madrid oavsett starka nog för att klara av att ta samtliga tre poäng mot Bilbao, i detta skede.

Speltips Bilbao - Atletico Madrid:
2. Odds 2.11 hos bet365 .

bet365 livestreamar matchen.

---
Bekräftad startelva - Bilbao:
Unai Simon, Ander Capa, Unai Nunez, Inigo Martinez, Mikel Balenziaga, Jon Morcillo, Dani Garcia, Unai Vencedor, Alex Berenguer, Oihan Sancet & Asier Villalibre.

Bekräftad startelva - Atletico Madrid:
Jan Oblak, Stefan Savic, Felipe Monteiro, Renan Lodi, Kieran Trippier, Hector Herrera, Koke, Yannick Carrasco, Saul Niguez, Angel Correa & Marcos Llorente.
---

This is the stats tab
This is the post tip