Det blir inte ett bättre revanschläge än så för Athletic Bilbao som tar emot stormakten Real Madrid på San Mames i den spanska cupen. Detta då Bilbao är i toppslag, utvilade och i full styrka. Till skillnad från Real Madrid, som dras med det ena och det andra. Det är båda skador och landslagssamlingar och en avstängning som stör deras chanser till avancemang i Copa del Rey.

För lite mer än två veckor sedan möttes lagen i den spanska supercupen. Bilbao hade vänt ett underläge mot Atletico Madrid och vunnit med 2 - 1 dessförinnan. Real Madrid hade slagit ut FC Barcelona under förlängningen. Dock gjorde Real Madrid finalen kort. Två mål av Luka Modric och Karim Benzema går till att Real Madrid lyfte sin första pokal för säsongen. Rättvist, också.

Sedan dess har Bilbao slagit ut Barcelona i den spanska cupen. Samt brutit Rayo Vallecanos hemmasvit i den spanska La Liga, med en 1 - 0 seger. Vänsteryttern Nico Serrano presenterade sig som målskytt. I år har Bilbao visat ett stort prov på ett gott självförtroende i truppen, där de har varit svårslagna. Med allt som pågår är de helt opåverkade av landslagsuppehållet.

Hos Real Madrid är det tvärtom. Vänsterbackspositionen är sårbar då Ferland Mendy är skadad och Marcelo avstängd i cupen. Carlos Casemiro, Vinicius Junior och Rodrygo Goes är i väg med Brasilien medan Federico Valverde har en viktig landskamp i VM-kvalet med Uruguay. Att Karim Benzema haltade av planen senast tyder på att världens mest formstarka anfallare mycket väl kan komma att missa matchen. Vidare väntar svåra La Liga matcher, samt ett tufft Champions League möte mot PSG.

Marknaden har Real Madrid ändå som givna favoriter till att vinna cupmatchen, redan efter fulltid. Så enkelt blir det inte, med tanke på alla avbräck i truppen. I mitt tycke har Bilbao en lika stor chans att klara av att inte förlora mötet efter 90 minuters spel.

Därmed blir det ett spel på att Real Madrid inte vinner cupmatchen utan att den slutar oavgjort eller med en rak seger till Bilbao.

Speltips Bilbao - Real Madrid:
1X - odds 1.71 hos SpeedyBet , FastBet & Bethard .

---
Preliminär startelva - Bilbao:
Unai Simon, Oscar De Marcos, Yeray Alvarez, Inigo Martinez, Mikel Balenziaga, Dani Garcia, Oier Zarraga, Alex Berenguer, Iker Muniain, Raul Garcia & Inaki Williams.

Preliminär startelva - Real Madrid:
Andrij Lunin, Dani Carvajal, Eder Militao, Nacho Fernandez, David Alaba, Luka Modric, Eduardo Camavinga, Toni Kroos, Gareth Bale, Luka Jovic & Eden Hazard.
---

TV: Två spännande spel i FA-cupen!




This is the stats tab
This is the post tip